Güncel

19 Mayıs Gençlik Bayramı Kocaeli’de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, İzmit Kültür Tepesi'nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalar Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

19 Mayıs 2023 Saat: 12:56
19 Mayıs Gençlik Bayramı Kocaeli’de coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Gençlik Bayramı Kocaeli’de coşkuyla kutlandı

Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs, Atatürk tarafından “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanıyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın ilimizdeki resmi kutlamaların ilk adresi İzmit Kültür Tepesi'nde bulunan Atatürk Anıtı oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk töreni sonrasında İstiklal Marşı okunarak program tamamlandı. Çelenk törenine CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko ve Harun Yıldızlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, İYİ Parti İl Başkanvekili Kaan Dilmen, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

KUTLAMALAR SDKM’DE DEVAM ETTİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları SDKM’de düzenlenen törenle devam etti. Burada düzenlenen programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, “Bir milletin bağımsız bir iradeyle yükselip gelişmesinde, toplumsal haraketlilikte, aklın ve bilimin öncelemesinde o milletin genç dimağlarına verilen kıymetin büyük önemi vardır. Sosyolojik olarak gençlik, toplumun belkemiğini oluşturan toplumsal bir unsurdur. Ülkenin bağımsızlık mücadelesinde, bir olma, diri olma mücadelesinde gençler her zaman ön saftadır. İşte bu yüzden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesinin başlangıç günü olan 19 Mayıs 1919 tarihini gençlere bayram olarak hediye etmiştir.

GAZİ PAŞA YEDİ DÜVELİ KARŞISINA ALDI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa 19 Mayıs 1919'da Samsuna Çıkarak başlattığı milli mücadele, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milleti yine dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız kılabilmek için bu haklı mücadeleden galip gelmeyi bilmiştir. "Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır" diyen Gazi Paşa; yedi düveli karşısına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yokluğa, yoksulluğa rağmen aziz milletimiz, Gazi Paşa önderliğinde, Batı'nın kirli oyunlarına, hain tuzaklarına rağmen vatan sevgisi imandandır” şiarıyla muzaffer olmasını bilmiştir.

19 MAYIS’I GENÇLER YAŞATACAK

19 Mayıs ruhunu aynı heyecanla yaşatacak olan bu ülkenin gençliğidir. Bizlerde daha güçlü bir Türkiye için gençlerimize güveniyoruz. Onların bu topluma ahlaklı, cesur, akıl ve bilimi rehber edinmiş; gerek ulusal ve uluslararası her türlü mecrada, ülkemizin bayrağını her daim dalgalandıran onurlu vatan evlatları olmaları için gayretli bir mücadelenin içindeyiz.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının, ülkemiz için, gençliğimizin yeni ve parlak yılları için bir vesile olmasını temenni ediyorum.

GENÇLİK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Unutmayalım ki millet olarak şerefli duruşumuzu tarihimize, eşsiz kahramanlarımıza borçluyuz. Onların bizlere aşıladığı “hür ve bağımsız yaşamak duygusu” bu topraklar üzerinde her daim varlığını sürdürecektir. Sözlerime son verirken gençlerimize böyle bir bayramı hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLERİNİ VALİ YAVUZ'DAN ALDILAR

Liseler arası resim yarışmasında Darıca Sırasöğütler Anadolu Lisesi öğrencisi Beyzanur Seymen birinci, Körfez Milangaz Hacer Demirören MTAL öğrencisi Almila Likoğlu ikinci, İzmit Mimar Sinan Anadolu Lisesi Esma Naz Ateş üçüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Kocaeli Valisi Seddar Yavuz takdim etti.

ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİRDİLER

Liseler arası düzenlenen şiir yarışmasında Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi öğrencisi Aybala Günay birinci, Kandıra Akçakoca Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Arslan ikinci, Şehit İlhan Küçüksolak Anadolu Lisesi öğrencisi Zehranur Güneş üçüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini İl Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan verdi.

ÖDÜLLERİNİ BÜYÜKAKIN TAKDİM ETTİ

Liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışması Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi öğrencisi Tuba Cangir birinci, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Kemal Bayrak ikinci, Kandıra Anadolu Lisesi Öğrencisi Kader Uzkul üçüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın verdi. Ödül töreni sonrasında Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi öğrencileri 'Hatırlıyor ve hatırlatıyoruz" adlı gösteriyi gerçekleştirdi.

PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Serhan Aksoy, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, KOSTÜ Rektörü Muzaffer Elmas, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız