Güncel

200 yıllık gelenek olan Kaz Bayramı coşkuyla kutlandı

Bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel Kaz Bayramı, bugün yoğun katılımla Eseler Köyü'nde gerçekleştirildi. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Gelenekler milletlerin parmak izi gibidir, kaybetmemek

27 Ocak 2023 Saat: 18:50
200 yıllık gelenek olan Kaz Bayramı coşkuyla kutlandı
200 yıllık gelenek olan Kaz Bayramı coşkuyla kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve mahalle sakinleri iş birliği ile düzenlenen ve geçmişi 200 yıl öncesine dayanan geleneksel Kaz Bayramı Etkinliği, bugün kent protokolünün yoğun katılımıyla Eseler Köyü'nde gerçekleştirildi. Programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Müftüsü Sinan Cihan, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, mahalle muhtarları ve bölge halkı katıldı.

"BİZ ONDAN RAZIYIZ"

Programın açılış konuşmasını yapan Eseler Mahalle Muhtarı Tuncay Bostan, "Geleneksel hale getirdiğimiz Kaz Bayramımızı kutlamak üzere buradayız. Bizi yalnız bırakmayan bütün büyüklerimize teşekkür ederim. Camimizin temelinden bitimine kadar yanımızda olan ve mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın Beye teşekkür ediyoruz. Biz ondan razıyız Allah da ondan razı olsun inşallah” dedi.

"BURADA BİRLİK VAR"

Programda konuşan Kocaeli Kent Konseyi Ali Korkmaz, "Bugün burada birlik ve imece var. Burada Kocaeli'nin güzelliği var. Yüzyıllardır kutlanan bu etkinliğimiz bir kültür değerimizdir. Kent Konseyi olarak bu kentin hafızasını korumaya çalışıyoruz. Kent Konseyi olarak kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu anlamda STK'lara hibe sunduk. 15 milyon liralık bir desteğimiz oldu. Hiçbir kentte bu yoktur. Bu konuda en büyük destekçimiz Tahir başkanımızdır. Huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

"HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"

Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Gelenekler milletlerin parmak izi gibidir, kaybetmemek gerekir. Burada yapılan da bu. Farklılıklarımızla birlikte hep beraber Türkiye'yiz. Burada çok büyük bir emek var. Geçen yıl camiyi yapalım demişlerdi. Camimiz de hayırlı olsun. Yufka açmak için bir yer varmış onu da yaparız. Birliğimiz daim olsun. Bayramınız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

YÖRESEL VE KÜLTÜREL DEĞER

Eseler Köyü’nde yapılan etkinlikte Kocaeli’nin yöresel-kültürel değerlerinin tanıtılması, gastronomi değerlerinin gün yüzüne çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Kaz Bayramı, Eseler köy meydanında birbirinden farklı etkinlikler, ikramlar ve yöresel türkülerle kutlandı. Kaz Bayramı'nda Kocaeli’nin yöresel ve kültürel değerlerinin sergilenmesi de sağlanarak köylülerin kendilerinin üretmiş oldukları yöresel ürünleri satabilecekleri stantlar da yer aldı. Geleneksel yöntemle pişirilen kazlar, yufka eşliğinde katılımcılara servis edildi.

Büyükakın'a kaz yağı ikram edildi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız