Güncel

32 daire boşaltılmıştı: "Aileler güven içinde evlerine dönecek"

Yuvam Akarca’da yıkılan ve Büyükşehir tarafından yapımı başlayan istinat duvarını inceledi

15 Haziran 2023 Saat: 16:15
32 daire boşaltılmıştı: Aileler güven içinde evlerine dönecek
32 daire boşaltılmıştı: "Aileler güven içinde evlerine dönecek"

Yuvam Akarca’da 14 Nisan’da yıkılan ve 32 dairenin boşaltılmasına neden olan istinat duvarında yapılan çalışmayı yerinde inceledi. 86 kazık çakılarak yeniden yapılmaya başlanan duvarın 73 kazığının çakıldığını belirten Büyükakın, evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşları güven içinde evlerine dönmelerini sağlayacaklarını belirtti

YÜZDE 80’İ BİTTİ 

İzmit Yuvam Akarca Konutlarında Akik Sokak’ta 14 Nisan’da yıkılan ve 32 dairenin boşaltılmasına neden olan istinat duvarında Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yerinde inceledi. 14 Nisan’da yaşanan yıkımın ilk saatlerinde de olay yerine giden Büyükakın, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, istinat duvarının yeniden yapılmasında çalışmanın yüzde 80’ini tamamladıklarını kaydetti.

86 FORE KAZIĞIN 73’Ü BİTTİ

İstinat duvarının çökmesi üzerine mağdur olan vatandaşların sorununu çözmek için çalıştıklarını söyleyen Büyükakın, “Hasarlı bölgede 86 fore ile yeniden güçlendirme sürecini başlattık, bugüne kadar 73 fore kazık çakma işini tamamladık. Şu an işin yüzde 80’ini bitirmiş durumdayız. Ailelerimizin rahatlığı bizim önceliğimizdir. Olayın başından beri yanlarındayız. Gereken önlemleri aldık, zemini sağlamlaştırarak evlerinde huzur ve güven içinde oturmalarını sağlayacağız” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız