Güncel

AK Parti yerel seçim çalışmalarına başladı! Aday olmak için 5 kriter var

Yerel seçimler yaklaşırken çalışmalar da hız kazanmaya başladı. Yerel seçimlerde AK Parti'den aday olmak isteyenler belirlenen 5 aşamayı tamamladıktan sonra aday gösterilebilecek

14 Temmuz 2023 Saat: 18:50
AK Parti yerel seçim çalışmalarına başladı! Aday olmak için 5 kriter var
AK Parti yerel seçim çalışmalarına başladı! Aday olmak için 5 kriter var

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti'de yapılacak çalışmalar şekillenmeye başladı. Buna göre belirlenecek adaylar, ince elenip sık dokunacak. Adayların 5 aşamadan geçeceği öğrenilirken bunlar, 'anket, temayül, mülakat, alt/üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı' olarak belirlendi.

ADAYLAR BELİRLENİRKEN VATANDAŞA DA SORULACAK

En önemli kriterin ise 'bize hizmet edecek aday lazım' olması üzerinde karar alındı. Bölgelerde yapılacak detaylı anket çalışmasıyla kimin aday gösterilmesinin istendiği vatandaşlara sorulacak.

İNCE ELENİP SIK DOKUNACAK

Hal böyle olunca bu doğrultuda aday olmak isteyen isimlerle ilgili çok kapsamlı bir çalışma yürütülecek. Ayrıca öne çıkan isimler bölge teşkilatlarınca temayüle tabi tutulacak. Anket ve temayülden çıkacak sonuçlar büyük önem arz edecek.

TEŞKİLATLARDA AYRICA ÇALIŞMA YAPILACAK

Adaylar, bölge teşkilatlarınca mülakata alınacak. Burada da başarı gösteren isimler, bu sefer Genel Merkez'de oluşturulacak alt ve üst kurul tarafından elemeye tabi tutulacak. Son olarak genel merkezden onay alan isimler konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız