koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Akbulut, KSMMMO için neler düşünüyor?

Önümüzdeki hafta sonu yani 22-23 Haziran tarihleri arasında Kocaeli Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası’nın kongresi var.

14 Haziran 2019 Saat: 16:25
Akbulut, KSMMMO için neler düşünüyor?
Akbulut, KSMMMO için neler düşünüyor?

Önümüzdeki hafta sonu yani 22-23 Haziran tarihleri arasında Kocaeli Sirbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası’nın kongresi var. KSMMMO’nun geçmişteki seçimleri çok sessiz olur, biz rutin haberi yapar, ‘Başkan yeniden Ender Şenol’ derdik.

Ancak daha sonra yasa değişti ve oda başkanlarına iki dönüm kuralı geldi. Çeyrek asırdan fazla odayı yöneten Ender Şenol onursal başkanla onere edilirken, yeni başkan ise Fikret Gökmen oldu.

Gökmen’in de ikinci dönemi bitiyor ve KSMMMO’da yeni bir seçim süreci daha başladı.

Bu defa başkanlığa talipli çok.

Sanırım beş yada altı grup çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan adaylarından Hamit Akbulut’u uzun yıllardır tanırım. Sivil toplum kuruluşu başkanlığı yaptı. Oldukça aktif birisidir. Halen de KSMMMO yönetim kurulunda üye.

Meslekte yeteri kadar tecrübeli olduğunu belirterek daha iyi bir KSMMMO için başkanlığı istiyor.

KSMMMO sonuçta bir mesleki kuruluş.

Rakamlardan, kanunlardan, genelge ve yönetmeliklerden oluşan binlerce teknik terim var.

Bir mali müşavir veya muhasebecinin yapacağı en küçük bir hatanın ceremesi işverene çok yüklü miktarda ceza ödeyerek çekiyor

Dolayısıyla sıradan bir meslek odasından değil, esnafın, tüccarın, sanayicinin, işverenin sağ kolu olan mali müşavir ve muhasebecilerin seçimi oldukça önemli.

Bu nedenle başkan adaylarından Hamit Akbulut ile bir araya geldim, odanın ve meslektaşlarının sorunlarını, projelerini sordum.

Akbulut KSMMMO için neler düşünüyor, hepsi aşağıda..

Erdal SERTEL

 

MESLEKTE BİRLİK’TEN KISACA BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ? Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirler Derneği 2010 yılında kuruldu. Derneğimizin amacı Mali Müşavirlik mesleğinin ve meslektaşın sorunlarının tespitini yapmak ve çözüm yolları üretmektir. Daha detaylı bilgi almak isteyen meslektaşlarımız bizleri www.kocaelimeslektebirlik.org.tr web adresimizden, instagram ile facebook sayfalarımızdan takip edebilirler.

NEDEN GÖREVE TALİP OLDUNUZ?

Meslektaşlarımızın mutlu ve üretken yaşaması için göreve talip olduk. Kocaeli’nde şimdi, birlik ve beraberlik zamanı, çözüme ortak olma zamanı, şimdi meslekte birlik zamanı. Haziran ayı sonunda yapılacak olan KSMMMO Olağan Genel Kurul Seçimleri’nde Meslekte Birlik Grubu adına tüm meslektaşlarımızın oylarına ve gönüllerine talibiz.

MESLEKTAŞLARINIZIN SORUNLARI NEDİR

Bugün üniversitelerin İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Siyaset Bilimi, Bankacılık, Bankacılık ve Sermaye Piyasası, Finans ve Ekonomi bölümlerinden mezun olanlar mali müşavir sınavlarına girebiliyor. Son 20 yılda meslektaş sayımız yüzde 300 arttı. Bu durumda haksız rekabetin doğmasına neden oluyor. Biz tıpta, hukukta ve mühendislikte olduğu gibi ihtisas bir üniversiteden mesleğe girişin sınırlandırılmasını ve meslek ünvanının sadeleştirilmesini savunacak ve bunu sağlayacağız. Mesleki ihtiyaç planlaması ile mesleğe girişlerin kontrol altına alınmasını ve kamudan sınavsız geçişlerin tamamen kaldırılmasını temin edeceğiz. Meslek sınavlarının ezbere dayalı değil, bilgiyi ölçen sınavlar olmasını sağlayacağız.

Odamızda siyasi değil, meslek ideolojisi oluşturacağız Eğitim düzeyi yüksek, birikimli, çalışkan ve adaptasyon düzeyi yüksek meslektaşlarımıza alternatif iş alanları açılmalıdır. Bunun için meslek siyaseti yapacağız ve çözümler üreteceğiz. Arabuluculuk konusunda ısrarlı takipten vazgeçmeyeceğiz. Arabuluculuk noktasında bizim meslektaşlarımız da görev alabileceği halde, bu haktan mahrum bırakıldı. Bu konuyu ısrarla takip edeceğiz ve bir yasal düzenleme ile lehimize sonuçlandırılmasına var gücümüzle çalışacağız. 

NİTELİKLİ BÜRO ÇALIŞANI İÇİN PROJENİZ VAR MI?

Meslektaşlarımızın büro çalışanı ihtiyaçlarını karşılamak için, İŞKUR ile protokol yapacağız. Odamızda kurs düzenleyerek, mesleğimize donanımlı büro eleman yetiştirilmesine katkı sunacağız.

ODA KAYIT ÜCRETLERİNDEN ŞİKAYET VAR

Mesleğe girişlerde adaylardan alınan sınav ücretleri, yüksek tutarlardaki ruhsat bedelleri, aidatlar, eğitim gelirleri ile ilgili olarak üst kuruluşun ve odaların aldığı ücretlerin meslektaşlarımızın lehine olacak şekilde yeniden belirlenmesini sağlayacağız. 

MESLEK YASANIZDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR NELERDİR?

Mesleki sorunlarımızın çözümü, güncelliğini kaybetmiş ve yenilenmesi gereken 3568 sayılı meslek yasamızın değişimi ile mümkündür. Meslek yasamızın günün koşullarına uygun olarak revize edilmesi gerekmektedir. Bu amaç için çalışmaya devam edeceğiz.

BEYAN SÜRELERİ İÇİN NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

Beyan sürelerinin gerçekçi ve uygulanabilir bir tarihe göre yeniden belirlenmesini sağlayacağız.

Meslektaşımızın müteselsil sorumluluk kapsamında Maliye ve SGK incelemelerinde mağdur olmasını önleyecek düzeltme talep edecek, müteselsil sorumluluğun kapsamı daraltılmasını sağlayacağız.

İş hukukundaki sürelere uygun mücbir sebep düzenlemesi yapılması için gerekli çalışmaları yapacağız.

  • Nispi temsilin, odanın tüm organlarında uygulanmasını sağlayacağız.
  • Mesleki dayanışma fonu kuracağız.Bu fondan vefat eden meslektaşlarımızın eş ve çocuklarına sosyal yardımlarda bulunacağız.
  • Haksız rekabet sorununu çözecek standartlar getireceğiz.
  • Mesleki eğitimleri artıracağız. Kariyer eğitimleri dışında, hiçbireğitimden ücret almayacağız.
  • Bedelsiz iş yüküne her platformda “HAYIR” diyeceğiz.
  • Bordrolu çalışan meslek mensupları için asgari ücret tarifesi yayınlanmasını talep edeceğiz.
  • Maliye vesayetinin mesleğimiz üzerinden kaldırılması, mesleki düzenlemelerin Kamu Gözetim Kurulu tarafından yapılması için çalışmalar yapacağız.

NASIL BİR ODA İSTİYORSUNUZ?

Meslektaşının sorunlarına duyarlı bir oda oluşturacağız. Vizyon sahibi, çözüm odaklı bir oda oluşturacağız. Hukuka saygılı bir oda oluşturacağız. Nispi aidat almayacağız. Odamızda siyasi değil, meslek ideolojisi oluşturacağız. Diyaloğa açık, işbirliğini önemseyen bir oda oluşturacağız. Bilginin ve bilimin gücünü referans alan bir oda oluşturacağız.

PROJELERİNİZ NELERDİR?

Mevcut yönetim ile birlikte, odamızın bakış açısını da değiştireceğiz. Danışma kurulu oluşturarak, meslektaşlarımıza mali ve mevzuat danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Hukuk kurulu oluşturarak, meslektaşlarımıza hukuk danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Tahsilat birimi oluşturarak, meslektaşımızın ücret alacağına yasal takip desteği vereceğiz. Mesleğe yeni giren meslektaşlarımızdan 3 yıl süreyle yüzde 50 aidat alacağız. Çalışmayan meslektaşlarımızdan oda aidatı almayacağız. Odamızı eğitim, kültür, sanat ve sporun merkezi olan sosyal bir yapıya kavuşturacağız. İnteraktif bir oda oluşturacak ve e-uygulamaları geliştireceğiz. Meslek içi zorunlu eğitimlerin ücretsiz yapılmasını sağlayacağız. Verdiğimiz yoğun emeğin karşılığı ücretin ödenmesini sağlayacağız.

 

Hamit Akbulut kimdir? Aslen Ardahan Posof’lu olup, 1970 yılında Kars’ta doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme mezunudur. 1989 yılında başladığı mesleğine, 2000 yılında Körfez’de büro açarak devam etti. 2013 yılından itibaren de İzmit’te mesleğine devam ediyor. Körfez Ticaret Odası ve KSMMMO’da çeşitli görevler yaptı. 29 Mayıs 2016 tarihli 22. Olağan Genel Kurul’da oda yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirler Derneği’nde 2 dönemdir başkanlık görevini yürütmektedir. 12 Ocak 2019 tarihli Olağan Genel Kurul’da “Meslekte Birlik Grubu” tarafından oda başkan adayı olarak gösterildi.  Evli ve 2 erkek ile bir kız çocuk babasıdır.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız