koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Akıllı Şehirler Şurası başladı

Akıllı Şehirler Şurasında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Akıllı şehirler insanları mutlu etmiyorsa bunun da bir anlamı kalmıyor." ifadelerini kullandı

19 Ocak 2022 Saat: 17:19
Akıllı Şehirler Şurası başladı
Akıllı Şehirler Şurası başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen Akıllı Şehirler Şurası bugün başladı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyüakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, çevre illeri temsilen belediyelerin daire başkanları, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları katıldı.

“HERKES FARKLI ŞEY ANLIYOR”

Program, Kocaeli Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan’ın sunumu ile başladı. Urhan gerçekleştirdiği sunumda, “Akıllı Şehir’den herkes farklı şeyler anlıyor. Ükemizde 2004 yılında bazı dokümanlarda akıllı şehirler kavramı geçiyor. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettik ve bu konuda çalışmak istediğimizi belirttik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın da bizlere destek vereceğini belirtti” ifadelerini kullandı.

“FELSEFEYE İHTİYAÇ VAR”

Ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kurduğunuz Akıllı Şehir mimarisndei o tasarımın modifiye edilebilir olması son derece önemli. Şu anda kullandığımız teknolojilerin geleceğe dönük tahmininin yapılamaması zor olan kısım aslında. İnsanlığın bugün fazlasıyla felsefeye ihtiyacı var. Akıllı şehirler insanları mutlu etmiyorsa bunun da bir anlamı kalmıyor. Biz ‘Mutlu Şehir’ sloganını kullanırken insanların mutluluğunu önceledik. Akıllı Şehir sisteminin açık bir sistem olarak kalmasını ve kendini her dönem yenilemesini önemli buluyorum. İnsanlarımız ne kadar akıllı olursa şehirlerimiz de o kadar akıllı olacak. Mesele oldukça karmaşık. Ama insanların mutluluğu için teknolojiyi nasıl kullanmalıyız sorusunu sorduğumuzda olay basitleşiyor” dedi.

“ÖNCÜLÜK YAPABİLİRİZ”

Programda konuşan Kocaelİ Valisi Seddar Yavuz, “Şehirler yönetilirken ortak bir akıl ve istişare ile değerlendirilmesi çok kıymetli ve değerli. Hangi hizmet yapacaksanız yapın katılımcıların yeteri kadar bilgisi yoksa değerli olmuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızı öncelikle bu ortak akılı önemsediği için tebrik ediyorum. Kocaeli, Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzü. Akıılı Şehir anlamında da şehrimizin öncülük yapabileceğini biliyoruz. Bu Şuraya da bakanlıklarımızdan da katılımın olması bu önemi gösteriyor. Pandemi ile birlikte hayatımıza elektronik uygulamalar fazlasıyla girdi. Şehirlere de bunları yansıttığımız zaman insanların yaşamlarını kolaylaştırma imkanımız ortaya çıkabilir. Akıllı Şehirler konusunda dikkat edilmesi gereken konu siber güvenlik. Bağımsızlığı dahi tehdit edebilecek bir konu bu. Bu alanı dijital çağda ıskalamamamız gerekiyor” dedi.

“İNTERNET ÜZERİNDEN KOKU VE TAD ALACAĞIZ”

Programın son sunumunu gerçekleştiren Fütürist ve Gelişen Teknolojiler Uzmanı Alphan Manas, “2000 yılında internetin geçici bir heves olduğu söylenmişti. Biz uzun dönemde maddeleri internet üzerinden taşımaya başlayacağız. Önümüzdeki dönemde internet üzerinden kokuyu ve tadı da almaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Programın sonunda Teknopark Kocaeli işbirliğiyle düzenlenen ‘Akıllı Şehirler Yapay Zekâ’ konulu Hackathon etkinliğinin ödülleri verildi. KOBİS Kullanım Yoğunluğu Analizi, Trafik Kameraları Görüntü Analizleri ve Su Tüketimi Veri Analizleri olmak üzere 3 farklı başlıkta düzenlenen yarışmada dijital odaklı, verimlilik sağlayan akıllı çözümleri içeren yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi ve uygulanması esas alındı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız