ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Akın ettiler. Erdoğan Kocaeli’den seslendi: Durmak yok yola devam

Uzun zamandır beklenen ve bu yıl tamamlanan Kocaeli Şehir Hastanesinin resmi açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi

15 Nisan 2023 Saat: 18:02
Akın ettiler. Erdoğan Kocaeli’den seslendi: Durmak yok yola devam
Akın ettiler. Erdoğan Kocaeli’den seslendi: Durmak yok yola devam

2013’ten bu yana yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi, nihayet bu yıl tamamlanmasının ardından Nisan ayı itibarı ile hasta kabulüne de başladı. Nisan ayı itibarı ile açılan ve tedavilerin başladığı şehir hastanesinin resmi açılışı ise bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

AKIN ETTİLER

Saat 16:00 itibarı ile başlayan açılış programı öncesinde Şehir Hastanesine adeta akın eden Kocaelililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişini heyecanla bekledi. Programın başlamasıyla birlikte, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

BİZDE AYRIMCILIK YOK

“Maşallah. Kocaeli Şehir Hastanemizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bay Kemak, sen hayatında böyle hastane gördün mü? Neydi o eski hastanelerimizin hali, neydi o kepazelikler… Hastanelerde hastanelerimiz rehin alınıp oralarda ölürlerdi. Hatırlıyorsunuz o günleri değil mi? Kim vardı o zaman SSK’nın başında? Yahu bunlara bu vatan teslim edilir mi? Kardeşlerim, Kandil’e bu ülke teslim edilir mi? İşte dün, Diyarbakır’daydık. Orada vatandaşlarımızın bize yakarışlarını gördük. Biz bunların ne menem olduğunu biliyoruz. Kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, tüm kardeşlerimizi yaradılanı severim yaradandan ötürü anlayışıyla seviyoruz. Bizde ayrımcılık yok, bizde bölücülük yok.

SİZ “HAZIRIZ” DERSENİZ

Siz hazırız derseniz, bu iş biter. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun da önüne türlü türlü engeller çıkarmaya çalışıyorlar. N’aptılar bunlar? 7’li bir masa kurdular, yetmedi tüm terör örgütleriyle anlaştılar. O da yetmedi tefecilerin desteğini aldılar. Ne ararsan bulunur, derde devadan gayrı. Bunların yaptığı bir şey yok. Ne eğitimde, ne sağlıkta, ne ulaşımda, ne tarımda bunların yaptığı bir şey yok. Dolayısıyla bunların bu ülkeye herhangi bir vaatleri bulunmuyor. Tek yapacakları iş ortaklarının altlarına cumhurbaşkanı yardımcılığı vermek.

YAPARSA CUMHUR İTTİFAKI YAPAR

Şu anda, bu masanın etrafında olanların bir tanesi, benim bir zamanlar bakanımdı. Şimdi Davos’ta İMF’nin başındakiyle konuşuyoruz; o şimdi 6’lı masanın etrafında olan kişi de benim bakanım. Dedim ki ben o İMF’nin başında olan zat’a, ‘Türkiye'ye ikide bir adamlar gönderiyorsunuz. Türkiye'yi siz değil ben yönetiyorum’. 2013’e kadar devam ettik ve 2013’te yaptığımız görüşmeden sonra bu ödemeyi bitirdik ve İMF’yi Türkiye’den def ettik. 23,5 milyar dolar olan İMF borcunu 2013’te sıfırladık. Şimdi hamdolsun Merkez Bankasının rezervi 100 milyar doların üzerine çıktı. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar hiç endişe etmeyin.

İŞÇİNİN MEMURUN MAAŞLARINI KİM ÖDEYECEK?

Evet bay bay Kemal’in cumhurbaşkanlığında yapacakları işte bu kadar. Yahu bu kadar 10-11 tane büyükşehir belediyeniz var, ne yapıyorlar? İstanbul’da, Ankara’da İzmir’de yaptıkları bir şey var mı? Yok Yaparsa Cumhur İttifakı yapar. Daha şimdiden her gittiği yerde bakanlık dağırmaya kendisi başlamadı mı? Fetoculara ‘sizi geri alacağız’ diye kendisi söz vermedi mi? Selo’yu çıkaracaklarmı, çocuk katilini çıkaracaklarmış. Benim milletim bu sözü verenlerle beraber olur mu? Bu tefeciler iki gün sonra alacakları için devletin gelirlerine el koyunca işçinin memurun maaşlarını kim ödeyecek?

RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

Biz bugüne kadar milletimizin ferasetine hep güvendik. 14 Mayıs’ta da milletimizin en doğrusunu yapacağına yürekten inanıyorum. Hazır mıyız? Kocaeli, 14 Mayıs’ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? Kocaeli, 14 Mayıs’ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz? Türkiye yüzyılının inşası için bismillah diyor muyuz? Türkiye yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Rabbim hepinizden razı olsun.

ŞEHİR HASTANESİ HARİÇ 2,3 MİLYAR LİRA

Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yatırım tutarı 1.7 milyar lirayı aşan 40 projenin açılışını yapmak için bulunuyoruz. Kocaeli Belediyemizin halen yapımı süren yaklaşık 4 milyar liralık daha yatırımı var. İnşallah onları da yakın zamanda hizmete vereceğiz. Böylece şehir hastanesi hariç 2,3 milyar liralık yatırımımızı şehrimize kazandırıyoruz. Son 20 yılda Kocaeli’ye 150 milyar liranın üzerinden yatırım yaptık. Toki kanalıyla kentsel dönüşüm, toplu konut projeleri kapsamında toplam 25 bin konut projesini hayata geçirdik. Ulaşımda 151 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini toplamda 274 kilometreye çıkardık.

ANLATMAKLA BİTMİYOR

Kocaeli’yi ülkemizin dört bir tarafına demir ağlarla bağlanmış olacak. Gebze-Darıca metro hattını Marmaray’a ve Sabiha Gökçen Havalimanı hattına inşaallah entegre edeceğiz. Görüyorsunuz, ne kadar özetlersek özetleyelim hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor.

CUMHURBAŞKANI OLARAK KARŞINIZDAYIM

Hatırlarsanız bundan yaklaşık 8 ay önce Kocaeli’ye geldiğimde sizlere sandık başına giderken şu gözle bir bakın demiştim. İşte seçimin arefesinde Cumhurbaşkanı adayı olarak şu anda karşınızdayım. Şimdi aynı soruları yine soruyorum: Kardeşlerim işte adaylar, işte başarılar, işte vizyonlar, işte sandık… Türkiye Yüzyılını kime emanet edersiniz? Hayallerinizi hayata geçirmek için ülkenin yönetimini kime teslim edersiniz? Durmak yok yola devam!”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız