Siyaset

Ali Babacan: Önce Kocaeli kazanacak sonra Türkiye kazanacak

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli İl Başkanlığı'nda basınla bir araya geldi. Birliktelikte açıklamalarda bulunan Ali Babacan, yerel seçimleri işaret etti "Önce Kocaeli kazanacak sonra Türkiye k

26 Ocak 2024 Saat: 21:28
Ali Babacan: Önce Kocaeli kazanacak sonra Türkiye kazanacak
Ali Babacan: Önce Kocaeli kazanacak sonra Türkiye kazanacak

ÖNCE KARTEPE VE KARAMÜRSEL'İ GEZDİ

31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalarına devam eden DEVA Partisi'nde, Genel Başkan Ali Babacan Kocaeli'ye geldi. Karamürsel Belediyesi DEVA Partisi Başkan Adayı Yunus Katı ve Kartepe Belediyesi DEVA Partisi Başkan Adayı Yusuf Nuhoğlu ile ilçelerde programa katılan Babacan, il başkanlığı binasında basınla buluştu. DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Sudan ev sahipliğindeki buluşmada gündeme ve parti çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, merak edilen soruları da cevaplandırdı.

DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Zeynep Sudan ev sahibi olarak yaptığı konuşmasında " Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kocaeli'de de partimizi temsil ediyoruz. Adalet ve eşitlik ilkesini temel alarak siyaset yapıyoruz. Adaylarımızla birlikte önümüzdeki günlerde sahada olacağız. Hep birlikte çalışacağız ve kentimiz daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Hep birlikte el ele vererek Kocaeli'yi daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

ÜLKE İNSANIMIZ İYİ ŞARTLARDA YAŞAMAYI HAK EDİYOR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şunları söyledi: "Biz yola çıkarken insan onuruna yaraşır bir hayat dedik. Bu söylem içerisinde öncelikle insanımızın gıdaya ulaşması var. Biz tek bir insanımızın mutsuz olmasına razı değiliz, evi dışında ve sokakta kalmasına razı değiliz. Bizi etiketlere insanlardan uzaklaştırmaya çalışacaklar ama biz insanımızın sorunlarını söyleyeceğiz. Bu ülkeyi gidemeyenlerin ülkesi yapanlara karşı duracağız. Bu ülke insanı iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor.

EMEKLİ VE GENÇLERİMİZİN HALİNE GÖRÜNCE ÜZÜLÜYORUM

Gençler sizin yeriniz burası, sizin yeriniz DEVA Partisi. Biz gençlerle yan yana değil, onların arkasında yürüyoruz. Emekli vatandaşlarımızın feryadı çok büyük, otobüsümüzün göründüğü yerde emekli vatandaşlarımız etrafımızı çeviriyor. Bu koca potansiyele sahip ülke inim inim inliyor. Bu işin içerisinde olmamış olsam, anlarım da 11 yıl boyunca ülke ekonomisinin bakanlığını yaptım ve ehil kadrolarla iş çalıştım. Emekli ve gençlerimizin halini görünce üzülüyorum. İlk defa bir nesil kendinden sonraki neslin geleceği bakımından endişeli.

ETRAFI DÖKÜLDÜĞÜ İÇİN FİLE GERMİŞLER

Büyük sanayi işletmelerinin yüzde 13'ü Kocaeli'de ve bu kentte orman da var. Kentte sanayi geliştirirken ormanı korumalıyız, bir şeyleri geliştirirken bir şeyleri bozmamak gerek. Sorunu çözmeksek biri gelir kendi usulüyle çözme çabasına girer. 99 depremini dikkate alarak kentte hareket edilmeli. 17 Ağustos 2021'de eylem planımızı hazırladık. Kentsel dönüşüm ödemeleri basit olmalı, kira desteği daha fazla olmalı. Öyle bir yönetim sergileyeceğiz ki Kocaeli'ye gelip, ne yaptığımıza bakılacak. Merkez bankası İzmit Şubesi önünden geçerken dışına bir şey gerildiğini gördüm ve sordum. Etrafı döküldüğü için file ve demir germişler, yazık.

KOCAELİ ÇOK ÖZEL VE DEĞERLİ

'Biz belediyeyi iyi yönetiriz' diyoruz. Seçimde belediye başkanlarımızı seçeceğiz ama uyarımızı da yapacağız. Bugün Kocaeli, yarın Türkiye. Önce Kocaeli sonra Türkiye kazanacak. Teşkilatımız şampiyon teşkilat. Kocaeli bizim için çok özel ve değerli. İlk defa seçime giriyor olabiliriz ama 6 Şubat'ta bir deprem yaşadık. O günlerde teşkilatlarımıza 10 öncelikli ürün listesi yolladık ve hemen 100 tır hazırladık. Başkanlarımız dağıtılamayan yardımlar için depolar buldu, dağıtımı yapılamayan yardımlar depremzedelere ulaştırdık. İnsan kaynağı yapımız iyi, 5 günde yardımı topladık ve dağıttık. "

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız