ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Alikahya tramvay hattı ihalesi 9 Mayıs’a ertelendi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar-Kocaeli Stadyumu'na yapılacak olan tramvay hattının bugün yapılması planlanan ihalesi 9 Mayıs’a ertelendi. İhalenin şartnamedeki değişiklik nedeniyle ertelendiği belirtildi.

3 Mayıs 2023 Saat: 17:01
Alikahya tramvay hattı ihalesi 9 Mayıs’a ertelendi
Alikahya tramvay hattı ihalesi 9 Mayıs’a ertelendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Alikahya Stadyum Tramvay Hattı Projesi ihalesi 9 Mayıs Salı günü saat 12.00'ye ertelendi. Alikahya Stadyum Tramvay Hattı projesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinden otogara, otogardan stadyuma kadar olan bölge ve çevresinde trafik akışını rahatlatmak ve toplu taşımayı daha konforlu hale getirmeyi amaçlıyor. 3,8 kilometre uzunluğundaki hat 660 günde tamamlanacak. 6 duraktan oluşacak hat tamamlandığında tramvay hattı Kuruçeşme’den Alikahya Stadyumu'na kadar uzanmış olacak.

6 DURAKTAN OLUŞACAK

Özellikle Kocaeli Stadyumu’nda oynanacak maçlar ve etkinlikler için büyük önem taşıyan hat otogar depo alanından başlayacak ve Kocaeli Stadyumu’na ulaşmadan en yakın noktadaki Bağımsızlık Caddesinde son bulacak. Hattın birinci durağı Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesinin kesiştiği noktada, ikinci durağı Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde, üçüncü durağı Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde, dördüncü durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde, beşinci durak Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde, altıncı durak Bağımsızlık Caddesinin sonunda olacak.

3,8 KİLOMETRE

3,8 kilometre uzunluğunda olan projenin 660 günde tamamlanması bekleniyor. Alikahya Hattına mevcut trafik koşulları, yapım zorluğu nedeniyle oluşabilecek güzergah değişiklikleri söz konusu olması durumunda sinyalize kavşaklarda düzenleme yapılması ön görülüyor. Alikahya Tramvay Hattında inşaat aşamasında 125 işçinin çalışması planlanıyor. Ancak ihaleyi alacak firmanın iş bitirme süreci ile ilgili çalışan sayısının yükselmesi söz konusu olabilir. İnşaatın tamamlanarak hattın devreye alınmasının ardından hattın işletmesinde ise 14 vatman, 33 güvenlik personeli ve 5 bakım personeli hizmet verecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız