Güncel

Artık ilçe kadınlarının bir gelir kaynağı var!

Kartepeli kadınlara yeni gelir kaynakları sağlayacak olan Kartepe Hanımeli Pazarı açıldı.

9 Mart 2022 Saat: 14:00
Artık ilçe kadınlarının bir gelir kaynağı var!
Artık ilçe kadınlarının bir gelir kaynağı var!

Ata Baran SANCAR

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve açıklandığı ilk günden bu yana yoğun talet toplayan Kartepe Hanımeli Pazarı Kartepe Kent Çarşısı’nda açıldı. Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Necla Timur, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz ve yönetimi, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk ve yönetimi, MHP Kartepe İlçe Başkanı Hayati Dilek ve yönetimi, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muharrem Top, AK Parti Kartepe ilçe Kadın Kolları Başkanı Eliş Durmuş ve yönetimi, gençlik kolları başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve Kartepeli vatandaşlar katıldı.

“YARIN MAĞAZA ZİNCİRİNE DÖNÜŞEBİLİR”

Açılışta ilk olarak konuşan ve TV 262’ye röportaj veren Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman yapılan projenin gelecekten ne kadar önemli olacağına vurgu yaparak, “Kartepe Belediyesi olarak gençlerimizi, kadınlarımızı, yaşlılarımızı, kısacası toplumun bütün kesimlerini önemsiyoruz. Ben bugün burada hanımefendilerimize verdiğim bir sözü yerine getirmenin mutluluğunu yağıyorum. Çünkü belediye başkanı adayı olduğum dönemde “Kartepeli” diye bir projeyi, böyle bir gelir kapısını oluşturacağıma dair hemşerilerime tahütte bulunmuştum. Tabi kolay bir iş değil, dışardan bakıldığı zaman basit gelebilir ama şuanda burada 110 tane hanımefendi ablamız işyeri açmış durumda. Zira bunlar adım adım gelişecek olan süreçler. Hanımefendiler burada evde elleri ile üretmiş olduğu ürünleri veya el yapımı eşyalarla ev hanelerine ve kendi şahsi ekonomilerine katma değer sağlayacaklar. Bunu geliştirerek yarın bir işletme, mağaza veya mağaza zinciri açılabilir. Buraya biraz daha ufku geniş bakmak lazım diye düşünüyoruz.

“SONUNA KADAR ARKALARINDAYIM”

Ben her zaman dile getiririm. Kartepe’nin insanları her zaman maharetlidir. Kartepe’nin doğal güzelliklerinin yanında insanının da vicdanı da güzeldir. Bizim kadınlarımız gerçekten çok kıymetliler ve maharetliler. Bunu birçok ev ziyaretinde gördüm. Burası da onun sonucu oluşmuştur. Bizler buradaki fiyatların el emeği ürünlere nazaran daha makul olmasını istiyoruz. Sizlerin aracılığıyla da bir şeyler ifade etmek istiyorum. Böyle yerlerin ayakta kalabilmesi ve devam edebilmesi desteklenmesi gerekir. Ben hemşerilerimden rica ediyorum. Ev ihtiyaçlarını, buradan karşılarlarsa hep birlikte ilçemiz kazanır. Ben Kartepeli hemşerilerimden bu mağazaya, pazara, çarşıya ve burada satış yapan hanımefendilere sahip çıkmalarını istirham ediyorum. Şu anda burada 110 stand var ama geçenlerde açılışını yaptığımız bu alan 7500 metrekare büyüklüğünde. Dolayısıyla birçok hanımefendiye burada satış yapma olanağı sunabiliriz. Bizim tek isteğimiz burada satış yapacak ablalarımızın amatör olmalarını, profesyonel olmamalarını istiyoruz. Biz belediye olarak burada satış yapan ve yapacak hanımefendileri sonuna kadar destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“HER GÜN SİZLERİN GÜNÜ”

Başkan Kocaman’ın ardından konuşan Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, “Çok kıymetli başkanımız bana söyleyecek çok bir şey bırakmadı. Normalde 30 sene önce evlerimizde hep bir misafir odası olurdu ve orası hep kilitli olurdu. Her an misafir gelir diye hazır olurdu. Kadınlarımızın yaptığı el emeği kaneviçeler, ürünler sandıklarda saklanırdı. Bir hatırası vardı. Artık hep hatırası hem de gelir kapısı var. Ben burada emeği geçen başta sayın başkan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Normalde dün dünya kadınlar günüydü ama sanki bu hafta dünya kadınlar haftası gibi bizler Kartepe’de icra ediyoruz. Aslında her gün sizlerin günü. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

“DAHA BÜYÜKLERİ HER ÇARŞAMBA AÇILACAK”

Tv 262’ye verdiği röportajında gelecekte daha büyük alanlarda yapılacağını vurgulayan AK Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Durmuş, “Burası kadınların ve el emeklerinin buluştuğu çok güzel bir proje. Birçok ürünün bir araya getirilip çok sayıda kadının evine, eşine, çocuğuna katkı sunabileceği çok önemli bir proje. Mustafa başkanımızın da halihazırda seçim vaatleri içerisinde yer alıyordu. Bizlerde o projeye destek vererek, katkı sağlayarak bu noktalara gelmesini sağladık. Çok daha büyük pazarlar, çarşıların her hafta Çarşamba günü açılacağını inanıyorum. Yeter ki biz kadınların emeğini ziyan etmeden onlara destek olmak için çalışalım.” Şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız