Güncel

Atık su dökülen dere köpürdü!

Kartepe'den geçen Kule Deresi, atık sularla rengi koyulaşırken, köpürmeye başladı. Dereden numune alınırken, inceleme başlatıldı

17 Haziran 2021 Saat: 17:44
Atık su dökülen dere köpürdü!
Atık su dökülen dere köpürdü!

Kartepe'den geçen Kule Deresi, koyu renge bürünüp, köpürmeye başladı. Atık suların döküldüğü derenin kirlendiğini fark eden Dumlupınar Mahallesi'nin muhtarı İbrahim Kır, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediye ekiplerine durumu bildirdi. Dereden numune alınırken, inceleme başlatan ekipler, atık suları bırakıp, kirliliğe neden olan yeri tespit etmek için araştırma başlattı.

"ESKİDEN BALIK TUTUYORDUK"

Kirliliği görür görmez yetkililere bildirdiklerini söyleyen İbrahim Kır, "Dere Sarımeşe, Köseköy sanayi istikametinden gelerek mahallemizin ortasından geçip İzmit Körfezi’ne akıyor. Haftada bir fabrikalar tarafından pislikler salınması sonucu kirlenerek denizimize gidiyor. Bu konuda mahalle sakinleri olarak muzdaripiz. Yetkililere durumu bildirdik. Hangi fabrikadan nereden salındığını ekipler araştırıyor. Çocuklar zaman zaman burada oyun oynayıp suyun içine giriyor. Hayvanlar buradan su içiyor. Mahalle sakinleri için tehlike yaratıyor. Eskiden balık tutuyorduk şimdi bırakın balık tutmayı içinden geçseniz zehirlenirsiniz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız