ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Atilla Oral hayatını kaybetti

59 yaşındaki ünlü yazar Atilla Oral, İstanbul’da ikamet ediyordu. Atilla Oral’ın cenazesi bugün Hereke Sümer Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Yukarı Hereke Mezarlığında defnedilecek

15 Kasım 2021 Saat: 13:15
Atilla Oral hayatını kaybetti
Atilla Oral hayatını kaybetti

Oral, ilk ve orta öğrenimini Hereke'de, lise öğrenimini ise İzmit’te tamamladı. Hereke esnaflarından Hamit Oral ve Fatma Oral'ın oğlu olan Atilla Oral, uzun süre Özgür Kocaeli Gazetesinin haftasonu eki Çınar’da Kocaeli tarihine ilişkin yazıları yazdı.

ATİLLA ORAL KİMDİR?

1962 yılında Kocaeli ili Karamürsel ilçesinde doğdu. 93 Harbi sonrasında Karamürsel’de iskan edilen Saraybosna göçmeni aileye mensuptur. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli ili Hereke beldesinde, lise öğrenimini ise İzmit’te tamamladı. İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun oldu. Askerlik görevini Ankara’da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda asteğmen olarak yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Serbest araştırmacı ve yazar. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eski fotoğraf koleksiyonu yapıyor. Kurucusu ve yöneticisi olduğu Demkar Yayınevi’nde yayıncılık faaliyetlerini sürdürüyor. Osmanlı Devleti’nin son yılları, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet Dönemi, Atatürk Devrimleri ile ilgili çeşitli konular üzerinde belgelere dayanan araştırmaları mevcut. Türk ticaret ve sanayi tarihi ile ilgili araştırmaları çeşitli gazete ve dergilerde makale olarak yayınladı. Özgür Kocaeli Gazetesi’nde yayımlanmış çok sayıda yerel tarih makaleleri bulunuyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız