Güncel

Avukat Başar Değer CHP’den aday adayı!

Kocaeli’de geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Avukat Başar Değer, CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı oldu

20 Mart 2023 Saat: 16:13
Avukat Başar Değer CHP’den aday adayı!
Avukat Başar Değer CHP’den aday adayı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 13 Mart tarihinde başlayan milletvekili aday adaylığı başvuruları 20 Mart’ta sona erecek. Kocaeli’de uzun yıllardır avukatlık yapan Başar Değer, resmi başvuru yaparak 28. Dönem Kocaeli Milletvekili Aday Adayı oldu.

"HUKUK KAVRAMININ İÇİ BOŞALTILMIŞTIR"

Değer adaylığı hakkına şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizi tasvir etmek istersek hali hazır manzara hiç hoş değildir. Ekonomik kriz ve yarattığı geçim sıkıntısı hepimizin hayatının içindedir, depremin acısı tazedir ve olası felaket senaryoları kapıdadır. Hukuk devleti kavramının içi boşaltılmıştır, yargı erkinin saygınlığı azalmış ve devlet mekanizmasına güven kalmamıştır. Gelecekte mülteci sorununun toplumsal bir yara halini alma riski ortadadır.”

 "CUMHURİYET'İN HAYALİ ÇÖPE ATILMIŞTIR"

Eğitim faaliyeti üniversite dahil diplomalı işsizler yaratmak ameliyesinden ibarettir. Bunun doğal sonucu olarak cumhuriyetin okuyarak ya da çalışarak bir yere gelme hayali çöpe atılmıştır. Liyakat ve emek takdir edilmemekte her zaman güçlü ve tanıdığı olan kazanmaktadır. Bu ahval ve şerait içinde Türk Siyaseti değişim ve dönüşüm süreci içine girmek zorundadır. Söz sahibi olacaklar liyakatli, rasyonel, çağı yakından takip eden ama en önemlisi idealist kişiler olmak zorundadır. Siyasetin tanımı kendini bir yere getirme sanatı değildir, olmamalıdır da. Önemli olan fark yaratmak ve iyiye doğru dönüşüme katkı koymaktır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız