Güncel

''AZERBAYCAN VE TÜRKİYE KARDEŞTİR''

İzmit Fuar içinde bulunan Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonunda ‘’ Ermeni Ordusu ve çeteleri tarafından gerçekleştirilen katliamlar’’ isimli konferansı düzenlendi.

28 Eylül 2020 Saat: 16:20
AZERBAYCAN VE TÜRKİYE KARDEŞTİR
''AZERBAYCAN VE TÜRKİYE KARDEŞTİR''

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirilen, ‘’Asılsız Ermeni iddialarına açıklık getirme projesi’’ kapsamında İzmit Fuar içinde bulunan Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonunda ‘’ Ermeni Ordusu ve çeteleri tarafından gerçekleştirilen katliamlar’’ isimli konferansı düzenlendi. Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde ki programa Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Azerbaycan Milletvekili Ramil Hasan, Prof.Dr. Teymur Rızaev, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Tarihçi Yazar Volkan Şenel, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, dernek başkanları ve misafirler katıldı.

''GÖRMEYEN HAİNLER VAR''

Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarının ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu genel başkanı Bilal Dündar, bazı ilişkiler dostluklara, menfaat ilişkilerine dayanır. Türkiye ve Azerbaycan çıkar dostluğa dayanır dedi. Konuşmasının devamında Dündar, ‘’ Kurtuluş savaşını kazanmanın en büyük nedenlerinden biri Azerbaycan’dır. Hanımlar alyanslarını, küpeleri ile Türk gençliğine yardım etti. Kardeş kardeşin elini tutar. Çanakkale’de yaklaşık 2 bin Azerbaycan gencimiz yatmaktadır. Bugün Azerbaycan ve Türkiye kardeştir, dosttur. Bunu hazmedemeyen, göremeyen hainler var mıdır, vardır.

''YAŞASIN TÜRKİYE AZERBAYCAN DOSTLUĞU''

Kocaeli Seka Park’ta Haydar Aliyev Kültür Evi Derneğinde faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Dündar, ‘’ İçerisinde kütüphanemiz var. Bilim inandıktan sonra başarırsın. Dikensiz gül bahçesinde değiliz. Kars, Ağrı ve Erzurum’da toplu katliamlar oldu. Düşman çok. Mutlaka bir Türk Birliğinden, coğrafyasından bahsedilmesi lazım. 16 kilometrelik yeri işgal etselerdi, bütün Azerbaycan’ın gelirlerini yok edeceklerdi. 21. Asrın ne şekilde sonuçlanacağı Türk dünyası belirleyecektir. Yaşasın Türkiye Azerbaycan dostluğu’’şeklinde konuştu.

''ANADOLU'DA BİR ÇOK KATLİAM YAPTILAR''

Federasyon başkanı Bilal Dündar’ın ardından kürsüye gelen Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, ‘’Konu önemli. İddia edilen sözde soy kırım konusu. Anadolu’da bir çok katliam yaptılar. Bunları dedelerimiz, ninelerimiz anlattı. 1192 Hocaali katliamı bireysel çetelerinin katliamı. Bu iş bilim adamlarının işi. Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşü şöyle, Arşivleri açalım bilim adamları çalışsın. Çalışmaları raporuna döksün bunu bizde kabul edelim sizde kabul edin. Bu konuda kendinize güvenmiyorsanız, geçmişinizden şüpheniz yoksa bilim adamları çalışır kamuoyuyla paylaşır. Herkese teşekkür ediyorum’’dedi.

''ÇOK DEĞERLİ GEÇMİŞİ OLAN TÜRK MİLLETİ İLE KARŞI KARŞIYALAR''

Konuşmacılardan ve Ermenistan’ın birçok ülkenin maşası olarak kullanıldığını söyleyen Prof.Dr. Teymur Rızaev, ‘’Ağrılı ve acı bir konu. Ermenistan Türk dünyasının bir toprağıdır. Rusya ile İran arasındaki bir savaştan sonra bölündü. Suni halde yerleştirilmiş bir ülke kurdular. Ermenistan sadece gözüken bir figürandır. Bir çok ülkenin maşası olarak kullanılıyor. Birşeyi unutuyorlar. Çok değerli geçmişi olan Türk milleti ile karşı karşıyalar. Türk dünyasının bir araya gelmesi onlar için problem getireceğini düşünüyorlar. Türk dünyasının geldiği konum takdire layık’’dedi. Ardından Tarihçi Yazar Volkan Şenel’in görsel sunumu sonrası plaket takdiminin ardından program sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız