Güncel

Basın ile buluştular

Yeni adresine taşınan Yeşilay Kocaeli Şubesi, basın mensupları ile bir araya geldi. Programda konuşan Yeşilay Kocaeli Şube Başkanı Salih Işık, yeni binalarını 49 yıllığına valilikten kiraladıklarını açıkladı.

5 Mart 2022 Saat: 12:24
Basın ile buluştular
Basın ile buluştular

Ata Baran SANCAR

Yeşilay Kocaeli Şubesi, İzmit Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi No: 76 adresinde bulunan 3 katlı yeni binasında basın ile bir araya geldi. Şube başkanı Salih Işık ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu programda konuşan Şube Başkanı Işık, “Asıl hedefimiz,  bağımlılıkla mücadele konusunda şubemizin neler yaptığı anlatmak. Bağımlılık konusu sadece bir devletin, ailelerin değil toplum ile birlikte el ele olunması gereken bir süreç. Bu sürecin bir ayağı olan basını da sürece dahil etmek istiyoruz.

“BİNAYI 49 YILLIĞINA KİRALADIK”

Gönüllüler 700 üyeler 52 olmak üzere toplam 752 üyesi bulunan Yeşilay Kocaeli Şubesi, yeni binasına taşındı. Rahmetli Gazeteci Güngör Arslan’ın 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından el konulan mal varlıklarından birisi olan İzmit Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi No.76 adresinde bulunan 3 katlı binanın 49 yıllığına kendilerin tahsis edildiğini söyleyen Başkan Salih Işık; “Yönetimi devraldıktan sonra Vali Bey ile görüşecek bir yer tahsisi rica ettik. Kendileri de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüşerek bize burayı tahsis ettiler. Daha önceden adres mahiyetinde küçük bir ofisimiz var. Bu binayı da 49 yıllığına kiraladık” dedi.

“SAĞLIKLI YAŞAM ALANLARI İSTİYORUZ             

Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projemiz var. Ortak projede okullarda eğitimci öğretmen yetiştirildi. Aracılıkları ile de rehber öğretmenler, Yeşilay’ın müfredatına uygun olarak eğitim aldılar. Okullarda bağımlılıkla mücadele, sağlıklı nesil sağlıklı gelecek edebi eser ve nesil yarışması, bu yılda münazara yarışması yapılıyor. Birde yeşil oda diye projemiz var. Çocukların güzel vakit geçirmek için odalar dizayn ediliyor. Çocukların pedagojik durumlarına göre anaokulu ve ilkokulda teknoloji bağımlılığı ile mücadele ve sağlık yaşam alanları istiyoruz.

“ASIL ROL SAHİBİ DEVLETTİR”

2019 yılında 435 bin vefattan 121 bin tanesi sigaraya bağlı sebeplerden. Günlük 325 civarında insanımız vefat ediyor. Sigara, koronaysan daha tehlikeli. Ekonomik, sosyal yapımızı çok etkiliyor.  Bir liralık harcama ile yapılacak önleyici eğitim, 18 liralık çözüme harcanacak miktara bedeldir. Tedbir almazsak gençlerimiz bağımlılığa esir oluyor. Asıl rol sahibi devlettir. Bu mücadelede biz yardımcı roldeyiz. Türkiye’de 115 adet YEDAM(Yeşilay danışma) merkezi var” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız