Güncel

Başiskele Belediyesi Depremin 81. Saatinde Mucizelere Vesile Oldu

Başiskele Belediyesi tarafından depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a gönderilen arama ve kurtarma ekibi, 2 çocuğun canlı olarak enkaz altından çıkarılmasına yardımcı oldu

9 Şubat 2023 Saat: 18:38
Başiskele Belediyesi Depremin 81. Saatinde Mucizelere Vesile Oldu
Başiskele Belediyesi Depremin 81. Saatinde Mucizelere Vesile Oldu

Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen büyük deprem için arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için Başiskele Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’a gönderilen ekipler depremin 81. saatinde mucizelere vesile oldu.

 

Ülkemizi derinden sarsan büyük deprem sonrası tüm imkânlarıyla seferber olan Başiskele Belediyesi, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, Dulkadiroğlu ilçesinde arama ve kurtarma çalışmalarına da yardımcı oluyor. Depremin ilk günü bir iş makinesi ve 7 kişilik ekip ile Kahramanmaraş’a sevk edilen deneyimli belediye ekipleri iki canın kurtarılmasına yardımcı oldu. Ayaklarının tozuyla arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Başiskele Belediyesi ekipleri, arama ve kurtarma ekipleriyle birlikte son olarak Bahçelievler Mahallesi Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde yıkılan evin enkazından depremin 80. saatinde 8 yaşındaki İlker Boyar, 81. saatinde ise 12 yaşındaki Ece Boyar canlı olarak kurtardılar. Tedavileri için ambulansla sevkedilen kardeşlerden Ece Boyar yaşam mücadelesini kaybettiği bildirildi.

 

Arama ve kurtarma çalışmalarında bir çocuğun cansız bedenine ulaşan ekipler, bir çocuğu daha enkazdan kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız