ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Başiskele Belediyesinden Filistin'e 1 milyon TL

Başiskele Belediyesi, 2024 yılı Şubat ayı 2. Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başkanlığında gerçekleştirildi, Filistin’e Destek verilmesi ile ilgili teklif yazısını içeren gündemin 7. maddesi oy birliğiyle

7 Şubat 2024 Saat: 14:53
Başiskele Belediyesinden Filistine 1 milyon TL
Başiskele Belediyesinden Filistin'e 1 milyon TL

Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Bir önceki birleşime ait Karar Tutanağı’nın üyelere dağıtılıp okunmasının ardından oylanarak kabul edildi.

9 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Başiskele Belediyesi’nin bu ayki meclisinde 9 madde görüşüldü. Fatih Mahallesi  sınırlarında 577 no.lu imar adasının yer aldığı bölgede, imar yolu ve imar adası sınırlarında düzenlemeler yapılmasını içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması ile ilgili 08.01.2024 tarihli ve 1 sayılı, İmar Komisyonu Raporu ile Fatih Mahallesi sınırlarında 520 ada 7 no.lu parselde Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.12.2023 tarihli ve 638 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine uygun olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılması ile ilgili 10.01.2024 tarihli ve 2 sayılı, İmar Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edilirken İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili yasal askı süresi içerisinde Başiskele Belediyesi’ne sunulan 3 adet itiraz dilekçesinin değerlendirilmesi ile ilgili teklif yazısını içeren gündemin 3. ve 4. Maddelerinin İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 02.02.2024 tarihli ve 61573 sayılı, Mülkiyeti Başiskele Belediyesi’ne ait olan Kullar Mevkii Vezirçiftliği Mahallesi 1209 ada 16 parsel numaralı taşınmazın “Cami ve Müştemilatı’’ yapılması amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı adına Tahsis edilmesi ile ilgili teklif yazısı ile 02.02.2024 tarihli ve 61574 sayılı, Mülkiyeti Belediyemize ait olan Döngel Mevkii Sahil Mahallesi 104 ada 7 parsel numaralı taşınmazda “Cami ve Müştemilatı’’ yapılması amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı adına tahsis edilmesi ile ilgili teklif yazısı oy birliğiyle kabul edildi.

FİLİSTİN’E 1 MİLYON TL DESTEK

Başiskele Belediyesi tarafından Filistin’e 1 milyon TL yardım yapılması da mecliste görüşüldü. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 02.02.2024 tarihli ve 61572 sayılı, Filistin’e Destek verilmesi ile ilgili teklif yazısını içeren gündemin 7. Maddesi hakkında Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü meclise bilgi verdi. Başkan Özlü, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), tüm ülke çapında üyesi olan belediyeler Filistin için bir yardım kampanyası düzenliyor. Belediyelere bu konuda yazılar yazıldı. Herkes bütçesi nispetinde bir yardım yapacak. Toplanacak yardımlar Kızılay vasıtasıyla Filistin’de zulme uğrayan insanlara ulaştırılacak.  Bizler de TDBB üyesi olarak ve ben de Yürütme Kurulu üyesi olarak bu yardımı çok önemsiyorum. Ciddi bir yardım kampanyası olması için tüm üye belediyeler taşın altına ellerini koydular. Bizler de Başiskele Belediyesi olarak 1 milyon TL’lik yardım düşünüyoruz. Bu zamana kadar bu tür yardımlardan sonra işlerimizin bereketlendiğini gördük. Bu noktada siz değerli meclis üyelerimizden destek bekliyoruz.” dedi. Başkan Özlü’nün açıklamaları ve meclis üyelerinin de görüşleri ardından Filistin’e Destek verilmesi ile ilgili teklif yazısını içeren gündemin 7. maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız