Güncel

Başiskele’de 2022'de de Durmak Yok Yola Devam

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde Başiskele Belediyesi, 2022 yılında gerçekleştirdiği alt ve üst yapı çalışmalarıyla kente yepyeni prestijli yollar kazandırdı.

10 Ocak 2023 Saat: 17:27
Başiskele’de 2022de de Durmak Yok Yola Devam
Başiskele’de 2022'de de Durmak Yok Yola Devam

Başiskele, 2022 yılını kent ulaşımının geleceğine yön verecek yatırımlarla geride bıraktı. Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde yolları daha kaliteli ve güvenli hale getirecek alt ve üst yapı çalışmaları gerçekleştirdi.

 

BAŞİSKELE’YE YENİ PRESTİJLİ YOLLAR KAZANDIRILDI

 

“Yol Medeniyettir” şiarıyla ilçenin dört bir köşesinde yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdüren Başiskele Belediyesi, son bir yılda ilçeye yeni prestijli yollar kazandırdı. 2022 yılında 58 bin ton sıcak asfalt kaplamayla 142 cadde ve sokağın ulaşım kalitesini artırırken, toplamda 3 bin 600 metre uzunluğunda 8 prestijli cadde daha vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

Kocaeli’nin her geçen gün daha çok büyüyen ve gelişen en gözde ilçelerinden Başiskele’de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla prestij cadde sayıları arttı. Boydan boya yeniden asfaltlanan caddelerde, kaldırımlar ve orta refüjler yenilendi. Elektrik hatları da yeraltına alınan yollar, dekoratif aydınlatma direkleriyle ışıl ışıl halegetirildi. Yol çizgileri de çekilen Başiskele yolları daha güvenli ve estetik görünüme kavuştu.  

 

85 BİN METREKARE PARKE YOL YAPILDI

 

Başiskele’de kent dokusuna ve coğrafik duruma göre yol yapımında kilitli parke taşı ve beton yol çalışmaları da gerçekleştiren Başiskele Belediyesi, 2022 yılında ilçe genelinde 70 cadde ve sokakta 85 bin metrekare parke yol; 3 cadde ve sokakta bin 450 metrekare beton yol çalışması yaptı.

 

ULAŞIM AĞI GENİŞLEDİ

 

Kocaeli’nin gün geçtikçe cazibe merkezi olmaya devam eden ve nüfus artışı doğrultusunda yeni yerleşim yerleri açılan Başiskele’de yeni imar yolları açılmaya 2022 yılında da devam edildi. İlçenin her bir mahallesinde ulaşım ağını genişleten Başiskele Belediyesi, son bir yılda 160 cadde ve sokakta 24 bin metre uzunluğunda yol açımı yaparken 200 cadde ve sokakta 45 bin ton reglaj ve malzeme serimi çalışması yaptı.

 

BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI

 

İlçenin genelinde alt yapı çalışmalarıyla bozulan ve zamanla bozulan yollar Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, vatandaşların talepleri ve programlar çerçevesinde tek tek onarılarak araç sürücüleri için yeniden güvenli hale getirildi. 2022 yılında 40 cadde ve sokakta 98 bin 250 metrekarelik sathi kaplama yol yapımı yapan ekipler, 450 cadde ve sokakta 60 bin metrekare parke yol ve kaldırım tamiri, 2000 noktada 20 bin ton asfalt yol tamiri gerçekleştirildi.

 

TOPRAK KAYMASINA KARŞI YOLLAR DAHA GÜVENLİ

 

Araç sürücülerinin ve yayaların daha güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamaları adına toprak kayması tehlikesi olan noktalarda taş duvar ve beton duvar çalışmaları da yapıldı. Belediye ekiplerince yürütülen çalışmalarla kent genelinde dik yamaç kenarlarında bulunan 10 cadde ve sokakta 7 bin metreküp taş duvar, 16 cadde ve sokakta ise 900 metretül beton duvar çalışması yaptı.

 

BORDÜR BOYAMA VE YOL ÇİZGİSİ ÇALIŞMALARI

 

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı yol güzergâhları başta olmak üzere kentin birçok noktasında kaldırım ve orta refüjlerdeki bordür taşlarını sarı renge boyayan Başiskele Belediyesi, hem sürücüler hem de yayalar için trafik güvenliğini sağlayan yol çizgilerini yeniden çizdi. 2022 yılında kent genelindeki 80 cadde ve sokakta 24 bin metrekare bordür boyama ve yol çizgisi çalışmaları yapıldı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız