Güncel

Başiskele’de atık malzemeler sokak hayvanlarına yuva oluyor

Başiskele’de sıfır atık seferberliğine, geri dönüşüme, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük değer veren Başiskele Belediyesi, atık malzemeleri geri dönüştürmeye devam ediyor

9 Haziran 2023 Saat: 12:04
Başiskele’de atık malzemeler sokak hayvanlarına yuva oluyor
Başiskele’de atık malzemeler sokak hayvanlarına yuva oluyor

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, Sıfır Atık Seferberliği’ne ilçede katkı sunulmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Başiskele Belediyesi, ilçede toplanan atık malzemeleri değerlendiriyor. Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’nde toplanan geri dönüşüm malzemeleri, hurda levhalar, metaller ve atık ahşaplardan sokaktaki can dostlarımız kedi ve köpeklere yeni yuvalar yapılıyor.

HEM ÇEVRE KORUNUYOR HEM EKONOMİYE KATKI SUNUYOR

Yıl içerisinde belediye birimleri tarafından kullanılan malzemelerden arta kalanlar ya da hurda olarak toplanan geri dönüşebilir malzemeleri belediye ekipleri, atölyelerde yeniden işleyerek sokak hayvanları için sıcak yuva haline getiriyor. Geri dönüşüm ile hem çevre ve doğayı koruyan Başiskele Belediyesi, ekonomiye de katkı sunuyor.

SOKAKTAKİ CAN DOSTLARIMIZ SICAKTAN VE SOĞUKTAN KORUNACAK

Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açarak sokak hayvanlarına ne kadar önem verdiğini gösteren Başiskele Belediyesi, özellikle soğuk kış günlerinde sokaktaki kedi, köpek ve kuşlara verdiği mama ve yem desteğinin yanı sıra ilçenin muhtelif yerlerine yerleştireceği yeni kulübelerle sıcak yuva desteği de sağlayacak. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız