Güncel

Başiskele Tepecik’te altyapı çalışmaları

İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Tepecik Mahallesi’nde abonelerine kaliteli ve sağlıklı bir altyapıyla kesintisiz içme suyu sağlamak için altyapı çalışmalarına başladı

13 Temmuz 2023 Saat: 16:01
Başiskele Tepecik’te altyapı çalışmaları
Başiskele Tepecik’te altyapı çalışmaları

Kocaeli’de abonelerine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele ilçesi Tepecik Mahallesi’nde abonelerine kaliteli ve sağlıklı bir altyapıyla kesintisiz içme suyu sağlamak için altyapı çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında 5 bin 415 metre uzunluğunda yeni iletim hattı, 9 bin 290 metre içme suyu şebeke hattı ile 50 metreküp kapasiteli yeni içme suyu deposu yapılacak.

KENT GENELİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılı yatırım programı kapsamında kentin birçok noktasında altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezlerinde nüfusun yoğun olduğu mahallelerde çalışmalar gerçekleştiren İSU, aynı zamanda kırsal mahallelerde de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yapılan yatırımlar ile adeta cazibe merkezine dönüşen kırsal mahallelere, tersine göç yaşanıyor.  Artan nüfus ile yetersiz gelen ve kullanım ömrünü tamamlamış altyapı hatları yenileniyor. Bu kapsamda İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Tepecik Mahallesi’nde altyapı çalışmalarına başladı.

YENİ ALTYAPI HATLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu Şehir Kocaeli” vizyonuyla kent genelinde sağlıklı ve sürdürülebilir içme suyu temininde önemli çalışmalar gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü Tepecik Mahallesi’nde altyapı çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar kapsamında kesintisiz içme suyu temini için; 5 bin 415 metre yeni içme suyu iletim hattı, 9 bin 290 metre uzunluğunda yeni içme suyu şebeke hattı ile 50 metreküplük prekast depo inşa çalışmalarına başladı.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan altyapı çalışması, mahallenin kesintisiz içme suyu ihtiyacını ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimini sağlayarak bölgeye hayat verecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız