koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Başkan Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde saha komiserleriyle bir araya geldi

İzmit belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde Türkiye Futbol Federasyonu Saha Komiserleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Karadaş, yönetim kurulu ve dernek üyelerini ağırladı

2 Aralık 2022 Saat: 18:24
Başkan Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde saha komiserleriyle bir araya geldi
Başkan Hürriyet, Dernekler Yerleşkesi’nde saha komiserleriyle bir araya geldi
Kocaeli’de faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerinin birçok ihtiyacına cevap verme adına hizmete açılan Dernekler Yerleşkesi’nde tanıtım programları devam ediyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Orhan Mahallesi’ndeki Dernekler Yerleşkesi’nde son olarak Türkiye Futbol Federasyonu Saha Komiserleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Karadaş, yönetim kurulu, dernek üyeleri ve aileleri ile bir araya geldi.
DAHA FAZLA DAYANIŞMA ADINA
Programda konuşan Başkan Hürriyet, “Dernekler Yerleşkemizi tüm sivil toplum örgütlerine tanıtmak, ihtiyaçları olduğunda da kullanabileceklerini söylemek için bir araya geliyoruz. Hem hizmetlerimizden daha çok insanın faydalanması hem de daha fazla dayanışma göstermek adına vatandaşlarımızla buluşuyoruz. 
“DERNEKÇİLİK FEDAKARLIK İSTER”
Belediye olarak sivil düşünceyi çok önemsiyoruz. İmkanlarını arttırmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki dernekçilik zordur. Gönüllülük, fedakarlık ister. Yeri gelir paranızdan fedakarlık yaparsınız. İmkanlar sınırlıdır. Yokluk içinde var etmeye çalışırsınız. Ben de dernekçilik yaptım. Ne kadar zor olduğunu iyi bilirim. 
“EN KOLAY İŞ BİNA YAPMAKTIR”
Dernekler Yerleşkesi projemize seçim bildirgemizde de yer vermiştik. İmkansızları imkanlı hale getirmek için ürettiğimi bu projeyi hayata geçirmek nasip oldu. Bir belediye başkanı için en kolay iş bina yapmaktır. Önemli olan o binanın içerisine insan koyup koyamadığınız. İnsanın hayatını kolaylaştırıp kolaylaştıramadığınız. 
“PROJE DEMEK İNSANIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAKTIR”
Biz projelerimizi hayata geçirirken bu vizyonla bakıyoruz. Proje demek koca koca binalar yapmak değil. Proje demek insanın hayatını kolaylaştırmaktır. Önceliğimiz kadınlar, çocuklar, aileler, dernekler. Kaynaklarımızı doğru kullanarak, israf etmeyerek herkese dokunmaya gayret ediyoruz. Amacımız kamu kaynağını en etkin ve adil şekilde kullanmak. 
“DERNEKLERİN İHTİYAÇLARINI TEK TEK HESAPLADIK”
Bu çerçevede bu alanı oluşturduk. Atıl bir alandı. Nikah salonu olarak yapılmıştı ama bir senede çok az nikah yapılıyordu. Burayı sıfırdan elden geçirdik. Arkadaşlarımız çok emek verdi. Derneklerin ihtiyaçlarını tek tek hesapladık. Bu binayı Dernekler Yerleşkesi olarak dönüştürdük. Bu, 16’ncı toplantımız. Binlerce insanı bir araya getirerek dayanışma oluşturduk.
ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE KULLANILACAK
Bu alanı dernekler, meslek odaları, esnaf odaları, okullar gibi birçok kitlenin hizmetine ücretsiz bir şekilde sunduk. Giriş katta posta kutusu uygulaması ve ücretsiz sekreterya hizmeti sunuyoruz. Dernekler isterse bu alanımız adres olarak gösterebilir iletişim bilgilerini kurumsal olarak paylaşabilirler. Sizlere ulaşmak isteyen vatandaşları bizim üzerimizden sizlere ulaşabilecek. 
3 AYRI SALON BULUNUYOR
11 tane toplantı odası oluşturduk. Derneklerimiz bu odaları dönüşümlü olarak kullanabilecek. Bu katta da 3 tane toplantı salonumuz var. Bir tanesi 100 kişilik, bir tanesi 10 kişilik, bu salon ise oturma düzeniyle 250 sinema düzeninde 450 kişiye varan kapasiteye sahip.  Bu salon çok kıymetli. Ulaşımı kolay ve otopark sorunu olmayan bir salon. Bu üç salonu da derneklerimiz her faaliyetlerinde ücretsiz bir şekilde kullanabilir. Biletli olarak gerçekleştirilen dayanışma gecesinde de rahatlıkla kullanabilirler.
EROL: TÜM HİZMETLER HALKIN İSTEKLERİNE GÖRE YAPILIYOR
İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Ülkemizdeki futbol olgusunun değişilmez unsurları olan saha komiserleri ile birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Fatma Başkanımızla göreve geldiğimizden bu yana kent dinamiklerinin istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. İzmit Belediyesinin yaptığı tüm faaliyetler halkın talepleri doğrultusunda oldu. 
“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
5-6 ay önce yaptığımız ortak akıl toplantıları sonucunda tüm dernekler bir dernekler yerleşkesi talebinde bulundu. Fatma Başkanımız da derneklerin bu talebine cevap vererek kısa sürede Dernekler Yerleşkesi’ni bize kazandırdı. Tüm dernekler adına başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
KARADAŞ: “BÜTÜN İMKANLARIMIZI KARŞILAYABİLECEK BİR ALAN”
Türkiye Futbol Federasyonu Saha Komiserleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Karadaş ise “Derneklerimizin çoğu çantalarını arabalarının bagajında, evlerinin odalarında taşıyorlar. Burası bütün imkanlarımızı karşılayabilecek şekilde yapılmış. Belediyemiz büyük bir güçle bu binayı oluşturmuş. Yüzlerce dernek var. Bu derneklerin kullanabileceği güzel bir alan olmuş. Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız