Güncel

Başkan Hürriyet’ten DİSK’li kadınlara destek

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kadına yönelik şiddetin son bulması için İşyerinde Şiddet ve Tacizle Mücadele Sözleşmesi’nin uygulanması çağrısı yapan DİSK’e destek verdi

23 Kasım 2021 Saat: 16:55
Başkan Hürriyet’ten DİSK’li kadınlara destek
Başkan Hürriyet’ten DİSK’li kadınlara destek
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kadın Komisyonu’nun 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinliğinde kadınlarla bir araya geldi. Lastik İş Sosyal Tesisleri’nde ILO 190 sayılı İşyerinde Şiddet ve Tacizle Mücadele Sözleşmesi’nin onaylanması için hep birlikte ses yükselten kadınlar, şiddetin son bulması çağrısında bulundu. Başkan Hürriyet de kadınların çağrısına destek verdi.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN 
İstanbul Sözleşmesi’nin de tekrar yürürlüğe girmesi için yetkililere seslenen DİSK üyelerinin basın açıklamasına katılan başkan Hürriyet, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Disk Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, iş yeri temsilcileri ve kadın çalışanlarla birlikte “Kadına yönelik şiddete dur” dedi.
İLO 190 ONAYLANSIN!
Pandemi döneminde kadınların istihdamdan yoksun bırakıldığını belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ILO 190 sayılı sözleşmenin onaylanması için İzmir, Adana, Trakya ve Ankara’da basın açıklamalarını sürdüreceğini söyledi. İzmit Belediyesinde süpürge operatörü olarak çalışan emekçi kadınlardan Esin Güral da iş yerlerinde kadınların fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını ve taciz gördüğünü belirterek, sözleşmenin bir an önce etkin bir biçimde uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız