ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Başkan Sert Konuştu!

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geçen hafta gerçekleşen 4 köpeğin öldürülmesi ile ilgili ilk defa açıklama yaptı.

14 Aralık 2020 Saat: 17:34
Başkan Sert Konuştu!
Başkan Sert Konuştu!

Ata Baran SANCAR

İzmit Yahya Kaptan'da geçen hafta 4 köpek zehirli iğne ile öldürülmüştü. Yapılan ilk incelemelerde bu olayda İzmit Belediyesi'ne ait iğnelerin ve kanıtların bulunması üzerine oklar İzmit Belediyesi'ne dönmüştü. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, olay ile ilgili online açıklama düzenledi.

"Şeffaf bir şekilde yapılması için uğraşıyoruz"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Yahya Kaptanda yaşanan hayvan ölümleri ile alakalı bir kısım bilgileri adliyeden bekliyorduk ama orası uzun sürecek biz bir ön bilgilendirme yapmak istedik. Hem adli hem de idari tutanakları sizinle paylaşmak istiyoruz. Bizimle kaynaklı bir ihlal olduğu zaman hem adli hem de idari yaptırımları uyguluyoruz ve bu uygulamaların şeffaf bir şekilde yapılması için uğraşıyoruz. Ne yazık ki ölen canlarımızı geri getiremiyoruz fakat bu konuların aydınlatılması ile ilgili şeffaf bir şekilde buradan paylaşarak sizlere duyuracağız. 3 canın vefat etmesi bizim için çok kötü bir olay ve size teymin ederiz ki bu soruşturma bitim suçlular ceza alana kadar bütün veteriner hekimliği müdürlüğünün çalışmalarını

"Kesinlikle bilerek öldürme kastı yoktur"

Bir canlıyı zehirli iğne ile yaralamak veya öldürmek, bile isteye hiçbir çalışma arkadaşımızın aklından bile geçmez. Hayvan hakları konusunda çalışmalarımız hakkında ne kadar titiz olduğumuzu bilenler bilir. Eğer bizim bir hatamız olduysa gerekli bütün cezai işlemler titizlik ile uygulanacak emin olabilirsiniz fakat bile isteye bir öldürme kesinlikle yoktur. Ama bazen öngörülemeyen olaylar yaşanabiliyor fakat kesinlikle bilerek öldürme kastı yoktur.

"Narkoza duyarlılık olabiliyor"

Normalde narkoz kullanarak bir hayvanı tedavi etmek için bayılttığımız oluyor fakat insanlar için bile narkoza duyarlılık konusunda titiz testler yapılıyor ama sokak hayvanlarında böyle bir imkanımız yok, bazen hayvanlar yan etki gösterip ölebiliyorlar. Biz belediye olarak birçok hayvanı tedavi edip sahiplendik, veteriner hizmetleri müdürlüğünde çalışan arkadaşlar işini özveri ile yapıyorlar. Bizim bilemediğimiz hastalıkları olabiliyor fakat biz bunları öncede bilemiyoruz.

"4 veterinerimiz hizmet veriyor"

Bize araç hibesi olduğu zaman biz o araç hibesini hayvan ambulansı için kullandık. Veteriner Müdürlüğü için biz mecliste 1 yıl uğraştık. İlk başta 1 veterinerimiz vardı şimdi 4 veterinerimiz var.

"Düne kadar bizim ile birlikteydi"

Düne kadar bizim ile birlikte çalışan HAYDER Başkanı Gonca hanım şimdi bize “Hayvan Katili” demesi bizi üzdü. Fakat gerçek hayvan severlerin bizim ile bir araya gelip bize yapıcı eleştiri yapmaları bizi mutlu etti.

"Bize Linç kapmpanyası düzenleniyor"

Daha önce hiçbir hayvanın başını okşamamış hatta tekme atmış, tecavüz etmiş kişileri koruyan kimselerin bizi hedef alarak bir linç kapmayası başlatılması bizi ayrıca üzdü, bu olayı direk bir siyaset odaklı hedef alarak linç etmek doğru değil.

"11 İlçeden bize köpek yağıyor"

İzmit İlçesine 11 ilçeden köpekler geliyor, bütün belediyeler yakalıdıkları sokak hayvanlarını bizim sınırlarımıza bırakıyorlar." dedi.

"Bize yüzlerce şikayet geliyor"

Hürriyet, bazı haber sitelerinden alıntı yaparak "Bize yüzlerce şikayet geliyor, haber siteleri hergün yazıyor. Bu hayvanlar insanlara saldırıyor ve sakinleştirip götürmemiz gerekiyor fakat öldürme gibi bir kast kesinlikle yoktu. Veteriner Odasına çağrı yapıyorum, gelin beraber el ele verelim, insanlar yaralanmasın, vatandanşlarımızın mağdur olmasın" dedi.

"ne yapmaya çalıştığınız ortaya çıkar"

Fatma Kaplan Hürriyet, "Ak Partiye çağrı yapıyorum hem belediye hem ilçe başkanları hemde il başkanına sesleniyorum, şuanda mecliste bekleyen sokak hayvanları ile ilgili bir yasa bekliyor. Eğer linç kampanyası yerine bu yasayı çıkartmak için uğraşırdınız. Ufacık bir ihmalde cezai yaptırımlar arttırılıp uygulansın. Eğer bu yasanın çıkartılması için uğraşmazsanız hayvan sevginiz lafta kalır fakat ne yapmaya çalıştığınız ortaya çıkar." dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız