koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Başkan'nın cevabı sert oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 yılı Ocak ayı toplantısı 1. Oturum sırasında İYİ Parti ve CHP grubu tarafından verilen bir önerge ortalığı karıştırdı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, muhalefete tepki gösterdi.

15 Ocak 2021 Saat: 00:37
Başkannın cevabı sert oldu!
Başkan'nın cevabı sert oldu!

Ata Baran Sancar

İYİ Parti ve CHP Grup Başkan Vekillerinin ortak olarak sunulan bir başka önergede Körfez ilçesinde bulunan liman genişletilmesi için yapılacak dolgu ile ilgili soruldu. Muhalefetin önergesinde, “Körfez İlçesinde bulunan ve mülkiyeti Milli Emlak'a ait alanın yıllarca kullanım hakkı Körfez Belediyesi'ne aitti. Bu alanın iskele vb. yapıları önceki yıllarda kurucu belediye başkanı Hüseyin Avni şirin tarafından yapılarak Körfez Belediyesine gelir sağlamış ve yıllarca belediyemiz buradan faydalanmıştır. Bir süre önce bahse konulu firma Körfez Belediyesini devre dışı bırakarak Milli Emlak tan kullanım hakkını almış ve ilçe belediyemizin hakkını aleni olarak gasp etmiştir. 15.01.2021 tarihinde Rota Limanı tarafından Yarımca Kültür Merkezinde ÇED toplantısı yapılacaktır. Firma buradaki liman alanını büyüterek denizde dolgu alanı yapıp doğal hayatı yok edecektir. Rota Limanı, ÇED sürecinden sonra mevzuat gereği ilçe belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden de olumlu görüş alması gerekmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu süreçte halkımızın yanında durarak firmanın gasp ettiği alan ile ilgili olumsuz görüş vermesidir” şeklinde konuşuldı.

“BELEDİYE BAŞKANINI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM”

İYİ Parti Meclis Üyesi Fevzi Canbaz önerge ile ilgili konuşmasında, “Kamunun malını kimseye yedirmeyiz dediniz. Bizde buna inanıyoruz. Rota limanı yapıldığı zaman açılışında oradaydım. O liman yapıldığında benim Körfez çalışanım aç kalınmayacak demişti. Şimdi ki yönetim beceriksiz yönetimiyle kiracısına kaptırılmıştı. Benim bildiğim kamu malı limanındır. Nasıl oluyor da bu liman belediyeden çıkıp da kiracıya gidiyor? Burada şüphe duyuyoruz. Biz Körfez’in hakkını geri istiyoruz. Körfez Limanın başkanı Körfez Belediyesidir. Körfez halkına, Körfez Belediye çalışanına hakarettir. Biz bunu hak etmiyoruz. Körfez Belediyesi Başkanından açıklama bekliyorum. Açıklama yapılmayacaksa istifaya davet ediyorum” dedi.

“KÖRFEZ BELEDİYESİ BECERİKSİZ” ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR!”

İYİ Partili Meclis Üyesine cevap veren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Rota Limanıyla ilgili belediyemiz acımasızca bilgisizce yıpratılmaya çalışılıyor. Hem Engin Bey hem de Fevzi Bey yorum yapıyor. Körfez belediyesi Beceriksiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıyor her zaman ki gibi. Burada bir beceriksiz varsa muhalefet beceriksiz. Çünkü Muhalefet yapmayı bile bilmiyorsunuz. Bir daha ki seçimlerde millet size yorum hakkı bile tanımayacak. Bu millet gerçeği görüyor ve siz bu milleti kandıramayacaksınız. Liman Faaliyeti Rota Limanı sürdürürken bir parseli var ve rıhtım kullanımı belediyeye aitti. Burada ki şirkette yatırım yapıp kapasitesini arttırmak istiyor. 2013 yılında hisse ve parsel Rota Limanına satılıyor ve rıhtım alanı da kiralama söz konusu oluyor. Toplam 50 bin liralık bir kira söz konusuydu. O dolgu alanı dediğimiz kısımda 2018 yılına kadar Milli Emlak’la bir sözleşme vardı. Kullanım hakkıyla ilgili. 2018’de bu süre doldu. Milli Emlak ise Rota Limanıyla sözleşme yaptı. Bizde Belediye olarak mahkemeye verdik.

"VATANDAŞI KANDIRMAYIN! ZATEN KADIRAMASSINIZ DA!"

Burada Belediye’nin nasıl bir beceriksizliği var? Bu nasıl bir siyaset? Doğru bilgi alın doğru bilgi verelim. Vatandaşı kandırmayın zaten kandıramazsınız da. Buna mahkeme karar verecek. Hukuksuz mu devam edelim? Ne yapalım? Şu an bir mahkeme kararı bekleniyor. Herhangi bir kusurumuz yok. Bu planlar 1980’lerde yapılıyor. Bakanlığın onaylamış olduğu bir plan. Şu an Rota Limanı yeni bir planla kapasitesini arttırmak istiyor. Bazı sorunlar halledilmeden bu adımlar atılamaz zaten. İnsanlara acımıyorsanız balıklara acıyın diye söylemler yapıp siyaseti düşürüyorsunuz. Biz bu adımlara uzak kalırsak nasıl ekonomi artacak? Biz çevreye zarar verdiğimiz için yağmurda yağmıyormuş. Her şeye karşı olalım. Bu doğru bir yaklaşım değil. Yanlışlarımız olabilir ama insafsızca eleştirilmemeli” dedi.

KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANI ŞENER SÖĞÜT’ÜN KONUŞMASININ VİDEO HALİ:

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız