ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

"BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı

29 Ekim 2021 Saat: 13:47
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
"BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN"

Cumhuriyetin 98'inci yıl dönümü Kocaeli'de düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kocaeli Valiliği önünde coşkulu kalabalıkla kutlandı.  Düzenlenen törene; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dursun Balaban, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Başsavcı Habib Korkmaz, Adalet Komisyon Başkanı Muhiddin Paça, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.   

"BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN"

Törene katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Tümamiral Ayhan Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın alana gelen öğrencileri ve askeri birlikleri araçla selamlamasının ardından İstiklal Marşı okundu. Programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanı yazarak kurulan Cumhuriyetimizin 98'inci yıl dönümü olan bugünü büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Bayramınız kutlu olsun. Bu cennet vatanı bizlere armağan eden eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

"REJİMLER DEĞIŞMİŞ"

Dünyada gerçekleşen sanayi devrimi sadece geleneksel üretim metotlarını yerle bir etmekle kalmamış siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri sonuçlar da doğurmuştur. Rejimler değişmiş haritalar zorlanmıştır. Osmanlı Devleti, Sanayi Devrimi gerçekleştirememenin verdiği zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Siyasi ve askeri değişim, Osmanlı’nın sonunu hazırlamıştır. Kurtuluş Savaşı sonunda da ülkemiz işgal edilmiştir. Mücadele yıllarında aziz milletimiz cihat ruhu ve iman kuvveti ile şehadet şerbetini gül bahçesi girer gibi içerek bu aziz vatanı düşman işgalinden kurtarmıştır. Şehitler ölmez onlar hep bizimle beraberdir.

"İDEOLOJİLERİ BİR KENERA BIRAKIN"

Malazgirt Zaferi ile başlayan diriliş ve kıyamımız dünyada hakkı ve hukuku bize tesis etmeyi bahşetmiştir. 1453 İstanbul’un Fethi 1915 Çanakkale Zaferi ve son yıllarda Türkiye’nin büyümesinden paniğe kapılan küresel güçler 100 yıl önce gerçekleştiremediği hain planlarını devreye sokmak için Türkiye Cumhuriyeti’ni kuşatma altına almak istemektedirler. 15 Temmuz’da Tük milleti toplara, tanklara, mermilere göğsünü siper etmiş ve bu hain darbe girişimine karşı gelmiştir. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirip sevdası Türkiye olan herkes ideolojilerini bir kenara bırakarak ay yıldızlı al bayrağımız etrafında kenetlenmeliyiz.

"ÇOK İYİ MESAFELER ALDIK"

Demokratik rejimlerle birlikte kutsal devletler anlayışından kutsal vatandaş anlayışına hızlı bir geçiş var. Gücünü halktan almayan hiçbir yetki kullanılamaz. İdarenin hesap verilebilir, insan onuruna yakışır yol ve yöntemleri kullanması esastır.  Son yıllarda demokrasimizi evrensel standartlara ulaştırma noktasında çok iyi mesafeler aldık. Sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz; dünya üzerinde iki büyük medeniyet var; biri İslam Medeniyeti, diğeri Batı Medeniyeti. İslam Medeniyeti’nin bin yıldır temsilcisi biz Türkleriz. İslam refahına dün olduğu bugün de katkılarımız olacaktır. Ancak güçlü bir Türkiye ile Balkanlar’da, Orta Doğu’da, Kafkaslar’da kan ve gözyaşına dur diyebilir. Siz Mehmet Akif’in deyimiyle Asım’ın neslisiniz.

"ÇOK ÇALIŞIN"

Çok çalışın bu asır bizim asrımızdır. Sizlere güveniyoruz siz bu kadar başardık inanıyorum ki sizler bu bayrağı daha yükseğe çıkaracak milletimizi onurlandıracaksınız. Okuyun, sorgulayın, medeniyet değerlerimizle buluşun. Her yere kavga değil sevgi götürmek amacındayız. Kendinizi sakın aşağılık kompleksine kaptırmayın. Dün büyüktük, bugünde büyüğüz yarın daha büyük olacağı ama bu büyülüğü hak için kullanacağız. Öldürmek için değil yaşatmak için kullanacağız” dedi. Program, düzenlenen geçit töreni ile son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız