Güncel

Bekaert İzmit’te grev sona erdi

Birleşik Metal- İş Sendikası Kocaeli Şubesinin örgütlü bulunduğu Bekaert İzmit fabrikasında 18 gündür devam eden grev sona erdi

31 Aralık 2022 Saat: 13:06
Bekaert İzmit’te grev sona erdi
Bekaert İzmit’te grev sona erdi

Metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesinin örgütlü olduğu ve İzmit’te faaliyet gösteren Bekaert Fabrikası’nda 460 işçiyi ilgilendiren iş sözleşmeleri aylardır devam ediyordu. Görüşmelerde idari maddeler üzerinde anlaşma sağlanırken sendika, işçilerin yaklaşık 43 TL olan saat ücretlerine ilk 6 için seyyanen 28 TL+yüzde 40 zam yapılmasını, geriye kalan üçer 6 aylık dilimse ise enflasyon artı enflasyonun yüzde 25’i kadar refah payı yapılmasını talep etti. Sendika 13 Aralık’ta grev kararı alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan grevin iki ay süreli ertelenmesine karar verdi. Sendika ve işçiler söz konusu kararı tanımadı ve grevi başlattı.
SONA ERDİ
Grevin 18’inci gününde Birleşik Metal Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik fabrikaya geldi. Bugün akşam saatlerinde fabrika yönetimiyle görüşme başladı. Akşam boyu süren görüşmeler kapsamında işveren ve sendika taleplerini sundu. Yapılan görüşmelerin sonucunda Bekaert’te anlaşma sağlandı. İşçilerin saat ücretlerine yüzde 84,87, sosyal haklarına da yüzde 100 zam yaptı. Bekaert İzmit fabrikası pazar gece 00.00 itibariyle üretime başlaması bekleniyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız