Güncel

Birinci kademe su tarifesi artık hane halkına göre olacak

İSU Genel Kurulunda alınan karar ile birinci kademe su faturası hane halkı sayısına göre değiştirildi. CHP meclis üyelerinin daha önce talep ettiği hane halkına göre kademe tarifesi oy birliği ile genel kuruldan kabul edildi.

30 Mayıs 2023 Saat: 16:13
Birinci kademe su tarifesi artık hane halkına göre olacak
Birinci kademe su tarifesi artık hane halkına göre olacak

MUHALEFET İSTEDİ

İSU Genel Kurulunda tarife değişikliği ile ilgili gündemde İSU Genel Müdürü Ali Sağlık bilgi verdi. Genel Kurulda muhalefetin talebi üzerine hane halkı sıyasına göre kademe tarifesi belirlenmesini istemesi üzerine çalışma yaptıklarını söyleyen Sağlık, “Bunun üzerine 4 kişilik aile için birinci kademe su kullanım oranı 10 metreküp, 5 kişilik aile için kademe 12 metreküp, 6 kişilik aile için kademe 14 metreküp, 7 ve üstü kişinin olduğu aileler için ise 15 metreküpe çıkardık. Vatandaşlarımız bize başvurursa aylık 3 milyon 600 bin lira vatandaşımıza destek olacağız” dedi.

ÖNERİMİZE YAKIN BİR ÇALIŞMA

Önergeyi veren CHP Meclis üyesi Orhan Tanış, “Bir vatandaşın talebi üzerine biz bunu getirdik. Gelişmiş ülkelerde insani su kullanım hakkı 6 metreküp, Türkiye’de ise 5 ile 5,5 metreküp civarında. Yapılan bu çalışma bizim dediğimiz çalışmaya yakın. Bunun bir yıllık pratiğinden sonra daha farklı çalışma yapılabilir. Bu çalışmanın insanlara mutlaka ulaşması sağlanmalı. İnsanlar kademe çalışma yapmalı. Beyan esasına göre olacak. Bu nedenle yılda bir beyan getirmişiz bu iki yıl olabilir” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız