ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Bıyıklı: Down sendromlu bireyleri topluma kazandırmalıyız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Down Sendromlu öğrencileri Altınoluk Pastanelerinin misafiri oldu

22 Mart 2022 Saat: 14:54
Bıyıklı: Down sendromlu bireyleri topluma kazandırmalıyız
Bıyıklı: Down sendromlu bireyleri topluma kazandırmalıyız

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, Altınoluk Pastaneleri anlamlı bir etkinliğe imza attı. Altınoluk Pastaneleri sahibi ve Kocaeli Ticaret Odası Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklerde; Down Sendromlu öğrenciler ilk olarak Altınoluk Pastaneleri’nin imalathanesinde pasta yaptı ve yaptıkları ürünleri pastanede satarak bir günlüğüne pastane çalışanı oldular.

CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, ALTINOLUK’UN MİSAFİRİ OLDU
Altınoluk Pastenesi’nde gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğe; Kocaeli Ticaret Odası Başkan Adayı ve Altınoluk Pastaneleri Sahibi İbrahim Bıyıklı’nın yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Sezer Ceyhan, Cemil Meriç  Engelsiz Yaşam Merkezi Birim Sorumlusu Serkan Bakıroğlu, Cemil Meriç  Engelsiz Yaşam Merkezi eğitmenleri ve Down Sendromlu öğrenciler katılım sağladı.

DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİLER PASTANECİ OLDU
Altınoluk Pastaneleri İşletme Müdürü Levent Urak’ın organize ettiği bu anlamlı etkinlikte; Down Sendromlu öğrenciler ilk olarak imalathaneyi gezerek pasta yapmayı öğrendi. İmalathanede pasta yapmayı öğrenen Down Sendromlu öğrenciler, +1 yazılı kurabiyeler hazırlayarak 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ne dikkat çekti. Pasta yapmayı öğrenen öğrenciler,  Yeşilova Altınoluk şubesinde bir günlüğüne çalışan oldular. Öğrenciler, garsonluk, tezgahtarlık ve ustalık yaparak Down Sendromlu bireylerin topluma kazandırılması ve ayrıştırılmamasına dikkat çekti.
 

BIYIKLI;’’DOWN SENDROMLU BİREYLERİ TOPLUMA KAZANDIRMALIYIZ’’
Geçekleştirilen etkinliğe ev sahipliği yapan Altınoluk Pastaneleri Sahibi ve Kocaeli Ticaret Odası Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı;’’Bizler de 21 Mart Down Sendromu ve Farkındalık Günü dolayısıyla, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki downsendromlu öğrencilerimizi pastanemizde ağırladık. Down Sendromlu öğrencilerimizi pastanemizde ağırlamaktan büyük onur duydum. Down Sendromlu bireyleri tomlumumuza kazandırmalı ve ötekileştirmemeliyiz. Bizlere enerjileriyle ve  samimiyetleriyle neşe katan kardeşlerime çok  teşekkür ediyorum.Gerçek dostlar kromozom saymaz.Çünkü Down Sendromu 1 eksiklik değil, +1 fazlalıktır.’’ İfadelerine yer verdi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız