koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

BU DESTANI SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kapsamında düzenlenen programlar Kültür Tepesi’nde başladı.

28 Haziran 2019 Saat: 14:00
BU DESTANI SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ
BU DESTANI SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü  kapsamında düzenlenen programlar Kültür Tepesi’nde başladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan anma etkinliğinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet “aziz şehitlerimiz; vatan size minnettardır. Huzurlarınızda saygı ile eğiliyor, kanlarınız ile yazdığınız bu destanı sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz” dedi

Kültür Tepesi’ndeki kurtuluş etkinliklerine Başkan Hürriyet’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kurmay Deniz Albay Ali Ufuk Şerbetçi, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci ve vatandaş katıldı.

TÜRK MİLLETİNİN ATEŞLE İMTİHAN GÜNÜ

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Hürriyet “ kenetlenip,  tek ses ve tek yürek olan insanımız tarih boyunca nasıl ki tüm karanlıkları aydınlığa kavuşturduysa 28 Haziran 1921 de yine üzerine düşeni yaptı ve yine destan yazdı.  Bu kutlu gün Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinde esareti tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen Türk milletinin İzmit’te ateşle imtihan olduğu gündür. Bu aziz ve necip millet geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bizi biz yapan milli ve manevi değerlerine ne pahasına olursa olsun gözünü kırpmadan sahip çıkacaktır.

HEPİMİZİN ÖNCELİKLİ GÖREVİ

Atalarımızın hiçbir etnik ya da dinsel ayrımı olmadan, tek vücut halinde gözlerini bile kırpmadan ölüme koştukları destansı bir savaşın ardından kurulan Cumhuriyetimizi çağdaş ve laik bir hukuk düzeni içerisinde sonsuza dek yaşatmak hepimizin birinci görevi olmak zorundadır.

BU MÜCADELEYİ AKLIMIZDAN HİÇ ÇIKARMAMALIYIZ

Ulusal bağımsızlığımızı sonsuza dek yaşatmanın şartı, çağdaşlık yolunda Atatürk devrimlerinin ışığında azimle ilerlemekten geçmektedir. Bize bugünü armağan eden başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, haklılığının verdiği inançla gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimize olan borcumuzu ödemek için onların yurdumuz üzerinde gözü olan karanlık güçlere karşı verdiği dersi aklımızdan hiç ama hiç çıkarmamalıyız. Kutsal bir inanç uğruna kanları dökülen, canlarını veren kahraman aziz şehitlerimiz, bu vatan size minnettardır. Huzurlarınızda saygıyla eğiliyor kanlarınız ile yazdığını bu destanı sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz.

RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile Türk milletinin kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kara Fatma’ya, İpsiz Recep’e, Yahya Kaptan’a, Tercüman Ahmet’e, Gebeş Oğlu Mehmet’e, Hamidiyeli Zobu Oğlu Hasan’a, Hacı Emrullah Küçük’e ve bu toprakları vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

ŞEHİT YAKINLARINA ÇİÇEK

Programda 28 Haziran şehitleri Milis Komutanı Hamidiyeli Hasan Zoboğlu’nun torunu Kadir Zorlu’ya, Gebeşoğlu Mehmet Ağa’nın torunu Ayşe Kebenç ve oğlu Mustafa Mert Kebenç’e, Hacı Emrullah Küçük’ün torunu Sinan Küçükleroğlu’na çiçek takdim edildi.

ŞEHİTLİKTE ANMA

Askeri ve sivil erkanın yer aldığı Kültür Tepesi'ndeki anma etkinliğinin ardından Bağçeşme'deki şehitliklere geçildi.  Hürriyet ve beraberindekiler burada şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıp dua ettiler. Şehitlikten sonra Fevziye Camii’nde mevlit okutuldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız