Güncel

Bu Turnuvada Dostluk Kazanacak

Derince’de birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olan Derince Kent Konseyi Hüseyin Uzun Hemşehri Dernekleri Futbol Turnuvası’nda heyecan başladı

22 Mayıs 2025 Saat: 09:38
Bu Turnuvada Dostluk Kazanacak
Bu Turnuvada Dostluk Kazanacak
Yağız kebap

17 TAKIM MÜCADELE EDECEK

Derince’de yer alan hemşehri derneklerinin katılımıyla düzenlenen futbol turnuvasının startı verildi. Derince Kent Konseyi’nin Derince Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği Hüseyin Uzun Hemşehri Dernekleri Futbol Turnuvası bu yıl 17 takımın mücadelesine sahne olacak. Yenikent Halı Saha Tesisleri’nde düzenlenen açılış töreni ile start alan turnuvada ilk gün heyecanı yaşarken protokol ve spor severler hemşehri derneklerini yalnız bırakmadı. Katılımın yoğun olduğu açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlarken ilk olarak Derince Kent Konseyi Başkanı Erhan Akpınar dernekler arasındaki dayanışma ve turnuvanın önemine vurgu yapan bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Sivil toplum kuruluşlarına verdiği önemle bilinen Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe de törende yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Hüseyin Uzun’un spor denince Derince’de ilk akla gelen isimlerden biri olduğunu belirten Başkan Gökçe, yaptığı değerlendirmede “Derince’mizde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olan Derince Kent Konseyi Hüseyin Uzun Dernekler Arası Futbol Turnuvasının başlama vuruşunu yaptık. Takımlarımıza başarılar diliyor, centilmenliğin ve dostluğun kazandığı bir turnuva olmasını temenni ediyorum.” dedi. Derince’nin önde gelen spor adamlarından Hüseyin Uzun ise turnuvanın düzenlenmesinden dolayı teşekkür ederek, tüm takımlara başarılar temennisinde bulundu.

 

İLK GÜN 4 MÜSABAKA OYNANDI

Protokol konuşmalarının ardından başlama vuruşu ile start alan turnuvanın ilk gününde dört müsabaka oynandı. Günün en gollü müsabakasında Vartolular Derneği ile Kocaeli Vanlılar Derneği takımları 10-10 berabere kalarak puanları paylaştı. Bir diğer eşitlikle neticelenen müsabakada ise Artvinliler Derneği ile Sarıkamışlılar Derneği karşı karşıya geldi. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmada takımlar 8-8’lik skorla puanları paylaştı. Turnuvada ilk gün oynanan müsabakalarda Serhat İlleri Derneği, Geredeliler Derneği’ni 5-4’lük skorla mağlup ederken, Çınarlı Yardımlaşma Derneği de Kars Susuz Yaylacık Derneği’ni 11-5’lik skorla yenerek organizasyona üç puanla başlamayı başardı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız