Güncel

Büyükakın’dan CHP’ye: “Gizli kapılar ardında konuşmayı en iyi siz bilirsiniz”

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir ve Hakan Tanta’nın sıcak haddehane ile ilgili önerisine üslup eleştirisinde bulunan Başkan Tahir Büyükakın; “Burada ekmeğine kan doğrayacak

12 Ocak 2023 Saat: 18:51
Büyükakın’dan CHP’ye: “Gizli kapılar ardında konuşmayı en iyi siz bilirsiniz”
Büyükakın’dan CHP’ye: “Gizli kapılar ardında konuşmayı en iyi siz bilirsiniz”

çevreyi katledecek proje gibi gündem yapmak amaçlı cümleler var. Bu nasıl üslup, nasıl konuşma? Ne yazılı ne de sözlü cevap vermiyorum.” diyerek tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 133 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya Tahir Büyükakın başkanlık etti. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir ve Hakan Tanta’nın Kartepe Uzunbey’de yapılması planlaman sıcak haddehaneye kapalı kapılar ardında onay verilip verilmediğini sorması mecliste gerginliğe sebep oldu.

‘SIRF GÜNDEM YAPMAK AMAÇLI’

Muhalefeti üslubundan dolayı eleştiren Başkan Tahir Büyükakın; “Sadece gündem yapmak amacıyla yer alan cümleler var. Ben bile bile şahsen kente zarar verecek bir projeyi onaylamam. Siz hem savcı hem de hakim gibi açıklama yapmışsınız, yani burayı değerlendiren yetkili organ yok mu? ÇED sürecini, buranın izninin Büyükşehir’e bağlı olmadığını bilmiyor musunuz? Kapalı kapılar ardında diyorsunuz, gizli kapılar ardında konuşmayı en iyi siz bilirsiniz, nasıl konuşma bu? Bir toplantı da yapılabilir. Bu üsluba ne yazılı ne de sözlü bir cevap vermeyeceğim, nasıl bir üslup bu. Çevre değerleri açısından çevreye zarar vermediği sürece ulaşım konusunda bir plan çıkarılacağı dahilinde onay vereceğimizi söylemiştik, yazımız da ortada ya.” diyerek sitem etti.

TAŞDEMİR: ŞAHSINIZA YÖNELİK SÖYLEMEDİK

Büyükakın’ın ardından söz alan Taşdemir; “Biz bunu sizin şahsınıza yönelik söylemedik, çevreyi siz katlediyorsunuz diye bir yorum yapmadık. Projenin kabulü konusunda da Ankara’dan gelen bilgiler doğrultusunda bu önergeyi vererek sorduk. Sıcak haddehane çevreye zarar verecek biliyoruz, bu duyumlar nedeniyle de önerge verip sormak istedik.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız