Güncel

Büyükakın duyurdu: Teleferik o tarihlerde ücretsiz hizmet verecek

Kartepe Teleferik Projesinde sona gelindi. Büyükakın, teleferiğin 25 Mart’ta faaliyete açılacağını aynı zamanda 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz hizmet sağlanacağını duyurdu

9 Mart 2024 Saat: 17:18
Büyükakın duyurdu: Teleferik o tarihlerde ücretsiz hizmet verecek
Büyükakın duyurdu: Teleferik o tarihlerde ücretsiz hizmet verecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, şehri turizm sektöründe bir üst seviyeye taşıyacak Kartepe Teleferik Projesinde sona gelindi. Eşsiz bir manzara eşliğinde keyifli bir yolculuk sağlayacak Kartepe Teleferik Projesi'nin tanıtımında konuşan  Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Büyükakın, teleferiğin 25 Mart’ta faaliyete açılacağını aynı zamanda 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz hizmet sağlanacağını duyurdu.

Tanıtım programında konuşan Büyükakın şu sözlere yer verdi; “Bugün şehrimiz adına mutluyuz. 50 yıllık bir hayalin gerçek olmasının tarihi anını hep birlikte yaşıyoruz. İnsan gerçekten duygulanıyor. Ben kendimi bildim bileli bu şehirde teleferik konusu konuşulur. Bu bölgenin turizm bölgesi olması, turizme yapacağı katkı… insanlar sürekli bu konu üzerinde dururlar, hayallerini anlatırlar. Seçim dönemlerinde teleferik hatları vaat edilir. Sonun bu gerçek oldu. Şehrim adına mutluyum, gururluyum. Bundan sonra olacaklar için de çok daha fazla umutluyum.

HEDEFİMİZ BU ALAN

Bazı şeyler şehrin hafızasına girmeli ve herkesin ortak kaidesi olmalı. Yarış öyle olmalı. Belli şeyler vardır, o şehre değer katacaktır. Siyasi partiler biz daha çabuk yapacağız diye yarış halinde olabilir. Ancak vizyon projelerde olmaz. Kartepe’de böyle bir hattın inşa edilmesi bir vizyon. Ama genellikle konuşulmayan bir kısmı ben şimdi dikkatinize sunmak istiyorum. Kartepe Kuzuyayla’da bir mekânsal düzenleme yapılacak. Burada hedef olarak takip edeceğimiz, başarmak zorunda olduğumuz asıl hedef bu alan. Bu alandaki projeyi tüm kentin sahiplenmesi gerekir.

CUMHURBAŞKANIMIZ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRECEK

Evet Kuzuyayla’ya çıkmak, burada kayak pistlerini oluşturmak, telesiyej hatlarını yapmak, kamp alanları hazırlamak önemli ama başlangıç… Greenpark Oteli’nin de içinde bulunduğu alan takip etmemiz gereken bir ajanda. Biz bu alanın tamamını planlayacağız. Bugün burada ilk sürüş programımızı gerçekleştireceğiz. Bu bir açılış değil. Bunu söylemek istiyorum. Halen ince işlerimiz var. Onların tamamlanmasına müteakiben 25 Mart’ta halkın kullanımına açılacak. Daha sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek. 25 Mart’tan sonra 15 Nisan’a kadar teleferiğimiz ücretsiz olarak hizmet verecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız