ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Büyükakın'dan sert tepki: 'Haddinizi bilin'

Büyükakın’ın konuşması sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir’in Paşa’ya konuşmaya devam et demesi üzerine Büyükakın sert tepki gösterdi. Büyükakın, “Meclisi ben yönetiyorum. Müdahale edemezsiniz. Haddinizi bilin” d

13 Nisan 2023 Saat: 19:11
Büyükakından sert tepki: Haddinizi bilin
Büyükakın'dan sert tepki: 'Haddinizi bilin'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında yapılan mecliste gündemde yer alan 92 ve başkanlık makamından gelen toplam 101 madde üzerinde görüşme yapıldı.

CHP ELEŞTİRDİ

Mecliste Denetim Komisyonunun denetim raporu okundu. Komisyon başkanı İbrahim Çırpan, denetimde belediyenin borçlarının azaldığını ve çalışmaların usulüne göre yapıldığını belirtti. CHP’nın komisyonda yer alan üyesi Mehmet Nuri Paşa, pazarlık usulü ile yapılan ihalelere az sayıda firmanın davet edildiğini belirtti. Paşa, “Ne kadar fazla şirket davet edilirse o kadar fazla rekabet ortamı oluşur. Teknik şartnamesi olmayan alımlar var. Teknik şartnamemiz nasıl fiyatlandırma oluyor. Bazı şartnamelerde kopyala yapıştır yöntemi ile hazırlandığını gördük. Şapka ve yağmurluk alımlarının maliyeti çok yüksek. Çok sağlıklı bir denetim yapamadık. Evraklar silikti” dedi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Paşa’nın sağlıklı denetim yapamadıkları ile ilgili iddiası üzerine Başkan Büyükakın, “Evrak isteyip de alamadığınız yer mi oldu? Sanki her yere yağmurluk alınmış gibi davranıyorsunuz. Toplam işlemin içinde yüzde kaç alınan yağmurluklar. Geçen sene de ceset torbası diyerek sanki burada ceset torbası satan varmış da biz almamışız gibi davrandınız” dedi. Çıkan tartışmada CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Paşa’ya “Devam et” demesi üzerine Büyükakın sert tepki gösterdi. Büyükakın, “Burada ben yönetiyorum meclisi. Herkes haddini bilsin. Siz yerinizden katibe devam et diyemezsiniz” dedi.

İKİ ÖNEMLİ MADDE OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Meclisin en önemli gündemi olan Riskli olduğu tespit edilen tüm binaların yıkımı oy birliği ile geçti. Gündemin geçmesi ile birlikte binasının riskli olduğunu tespit etmiş ancak yıkmak için gücü yetmeyen ya da farklı sorunlar yaşayan vatandaşların başvurularıyla, Büyükşehir binanın yıkımını hızlandıracak. Mecliste Başiskele Yuvacık kavşağının yapımı da oy birliği ile geçti. Gerçekleşecek Büyükşehir meclisinde, kavşağın ana planı imar planlarına işlenecek. Yeni emniyet binasının olduğu bölgeden Seymen kışlasının yanındaki battı çıktıya kadar uzun bir koridor olarak planlanan çalışmanın üç etap şeklinde yapılması amaçlanıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANIN PLANI TEİAŞ İPTAL ETTİ

Derince- Körfez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanında bulunan TEİAŞ’ın trafo alanı nedeniyle alanının imar planı ile ilgili mahkeme kararının ardından ikinci kez planı iptal edilen bölge için plan yeniden meclise getirildi. TOKİ tarafından Barbaros Mahallesinin kentsel dönüşümü için üzerinde başlayan konut projesine rağmen plan iki kez yargı tarafından meclise geldi. Konu ile ilgili CHP meclis üyesi Orhan Tanış. “Mahkeme kararı uygulamıyorsunuz. Yeniden aynı planı meclise getirdiniz” dedi.

ÜSLUP TARTIŞMASI

Bunun üzerine Büyükakın, “Mahkeme kararının nasıl uygulanacağı biz sizinle farklı görüşte olabilir. Siz mahkeme kararı uygulamıyorsunuz diyemezsiniz” dedi. CHP Meclis üyesi Engin Taşdemir, “Arkadaşlarımıza ders verir gibi konuşamazsınız. Üslubunuz doğru değil. Biz hiç konuşmayacak mıyız? Orhan Bey ne zaman konuşmasına nokta koyacak ona da laf ediyorsunuz” dedi.

ÜSLUBUMA LAF EDEMEZSİNİZ

Bunun üzerine Büyükakın Engin Taşdemir’e “Ben sana haddini bildirdim. Çünkü mecliste kime söz verileceği, kimin sözünün kesileceğine başkan karar verir. Benim üslubuma söz söyleyemezsin. Kasıtlı bir şekilde sözümü kesiyorsunuz. Haddin olmayan bir şey yaptığın için bunu yaptım. Ben bu sözümün arkasında duruyorum. Ben kabalık yapmadım. Ben Orhan beyin sorusuna cevap vermeyecek miyim? Orhan Bey, benim söylediğim şeyler sizi rencide etti mi?” diye sordu. Bunun üzerine Orhan Tanış, “Engin Taşdemir’e haddinizi bilin demeniz beni rahatsız etti” dedi.

TAŞDEMİR: DOĞRU OLANIN YANINDAYIZ

Büyükşehir meclisinde faaliyet raporunun sunumunun ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, yapılan projelerin hedefleri ile ilgili eksikleri anlattı. Alikahya bölgesinde büyük sıkıntıya neden olan çöp kokusunu ortadan kaldıracak Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili bir adım atılmadığını söyleyen Taşdemir, “Biz doğruya doğru yanlışa yanlış demeyi görev biliyoruz. Deprem illerinde Büyükşehir Belediyemizin ve çalışanlarının büyük çabası ve çalışması için teşekkür ediyorum. Deprem ile ilgili yorgun oyan binalarla ilgili atılacak adımlarda belediyemizin yanında olacağız. Sanayi tesislerinin yarattığı çevre kirliliği kent için büyük tehdit içeriyor. Amacımız kentte sağlıklı bir şekilde yaşaması hepimizin önceliğidir” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız