Güncel

Büyükşehir’de gündem deprem! Büyükakın’a yetki verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

16 Mart 2023 Saat: 21:52
Büyükşehir’de gündem deprem! Büyükakın’a yetki verildi
Büyükşehir’de gündem deprem! Büyükakın’a yetki verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası arasında yapılacak protokolle kentteki yapıların deprem yönetmeliğine göre sınıflandırılmasına için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a yetki verildi.

YÖNETMELİKLERE GÖRE İNCELENECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bugün gerçekleşen mart ayı meclisinde 142 madde görüşüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında yapılan meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantının dikkat çeken maddelerinden biri Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak protokolle kentteki yapıların son çıkan deprem yönetmeliği öncesi, sonrası olmak üzere sınıflandırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi oldu. Kentin yapı stoğunun yapıldığı yönetmelik grubunun belirlenmesi açısından önemli olan çalışma için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a yetki verildi.

İSTİFA EDEN İSİMLERİN ADI OKUNDU

Meclis toplantısında, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi meclis üyeliği görevinden istifa eden isimler ilan edildi. İstifa eden isimler arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve meclis üyesi Yaşar Çakmak vardı. Salonda da yerini alan Çakmak, "4 yıl birlikte çalıştık. Hakkınızı helal edin, burada tüm gruplara bakıyorum. Özellikle CHP'ye bakıyor ve bundan sonrası için onlara oralardan el sallayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız sizlere çok teşekkür ediyorum, Allah ayağınıza taş değdirmesin." ifadelerini kullanarak meclis üyeliği görevine ve üyelerine veda etti. Toplantıda Berna Abiş, Hasan Soba ve Serpil Yılmaz gibi isimlerin de meclis üyeliklerinden ayrıldığı ilan edildi.

ARA MECLİSİ SOYDABAŞ YÖNETECEK

Gündem maddelerinin oy çokluğu ve oy birliği kabul edildiği meclis toplantısında Resmi Gazete’de yayımlanan karar gereği büyükşehir meclisleri tarafından alınan kırsal ve kentsel mahalle ayrımlarının belirlenmesine ilişkin büyükşehir belediyesi meclis kararı oy birliğiyle iptal edildi. Bundan sonra bir yerin kırsal ya da kentsel yerleşim yeri olup olmadığına ilişkin kararlar ilçe belediyeleri tarafından verilecek. Son anda meclis gündemine dahil olan konu meclis salonunda uzun süre konuşulsa da sonunda kabul edildi. Meclis sonunda ara meclis toplantısının 21 Mart tarihinde yapılmasına karar verildi. O tarihte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın yurtdışında olması sebebiyle meclise İzmit Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Soydabaş'ın başkanlık edeceği öğrenildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız