Güncel

Büyükşehir Meclisi'nde 86 madde görüşüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Şubat ayı meclis toplantısında 86 gündem maddesi görüşüldü. 86 madde mecliste kabul edildi

15 Şubat 2024 Saat: 18:51
Büyükşehir Meclisinde 86 madde görüşüldü
Büyükşehir Meclisi'nde 86 madde görüşüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısı yapıldı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün başkanlık ettiği mecliste 86 gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı. Gündem 1'inci maddesinden 15'inci maddesine kadar olan maddeler, 19'uncu ve 20'inci maddeler, 33'üncü ve 38'inci maddeler, 39'uncu maddeden 50'inci maddeye kadar olan maddeler, 51'inci maddeden 86'ıncı maddeye kadar olan maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 16'ıncı, 18'inci, 21'inci, 32'inci, 34'üncü maddeden 37'inci maddeye kadar uzanan maddeler ise oy çokluğuyla kabul edildi. Şubat Ayı Meclisi için ikinci oturum talep edilirken oturumun 20 Şubat’ta, saat 15.00'de, Kongre Merkezi'nde yapılmasına karar verildi.

Büyükşehir Meclisi'nde 86 madde görüşüldü

ÖNCE ŞERH KONULDU SONRA KALDIRILDI

Pek çok maddenin oy birliğiyle geçtiği mecliste 9'uncu maddedeki Darıca ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi Belen Sokak'ın isminin değiştirilmesine ilişkin raporla ilgili madde ilk olarak oy çokluğuyla kabul edildi. CHP Meclis üyelerinin ret oyu kullandığı maddeyle ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir söz aldı. Taşdemir, maddeye muhalefet şerhi koyduklarını belirtirken, "Hiç ismi olmayan sokaklara isim verilmesi güzel ama mahalle ve sokaklara külfet getiriyor. Bunun keyfe yapılması doğru değil. Keyfe keder değişiklikler olmamalı, bu doğru değil" dedi. Taşdemir'in bu sözleri üzerine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, isim değişikliği kararının bölge sakinleriyle yapılan istişare sonucu alındığın ifade ederken, bu açıklama sonrası muhalefet şerhi kaldırıldı. Oy birliğiyle isim değişikliği kararı meclisten geçti.

Büyükşehir Meclisi'nde 86 madde görüşüldü

Büyükşehir Meclisi'nde 86 madde görüşüldü

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız