Güncel

Büyükşehir Meclisi'nde kesin hesap oy çokluğu ile geçti

Mayıs ayı meclisinin ikinci oturumunda Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Kesin Hesap Cetveli oy çokluğu ile geçti. Millet İttifakı faaliyet raporuna yaptığı itirazları ortaya koyarak kesin hesap cetveline olumsuz oy verdi.

17 Mayıs 2023 Saat: 17:16
Büyükşehir Meclisinde kesin hesap oy çokluğu ile geçti
Büyükşehir Meclisi'nde kesin hesap oy çokluğu ile geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Soydabaş başkanlığında yapılan toplantıda 17 madde üzerinde görüşme yapıldı. 2022 yılı Kesin Hesap Cetvelinin görüşüldüğü mecliste, Büyükşehir’in gelir bütçesinin yüzde 95,14, gider bütçesinin ise yüzde 91,22 oranında gerçekleştiğine dikkat çekildi.

BORCUMUZ YOK

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Hasan Numan Tonka, kesin hesap cetveli ile ilgili bilgi verdi. Büyükşehir’in 2022 yılı bütçesinde gelin bütçesinin 10 milyar 900 milyon lira olarak tahmin edildiğini, gider bütçesinin ise 11 milyar 700 milyon lira olduğunu söyleyen Tonka, “Gelir bütçesiz yüzde 95,14, gider bütçemiz ise yüzde 91,22 oranında gerçekleşti. Hazine borcunun 2 milyar 328 milyon liraya düştü. Vergi dairesi ve sosyal güvenlik kurumu borcumuz yoktur” dedi.

MİLLET İTTİFAKI OLUMSUZ OY VERDİ

Millet ittifakı adına söz alan CHP meclis üyesi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Özgür Yılmaz, 2022 yılı kesin hesap cetveline olumsuz oy kullanacaklarını belirtti. Yapılan oylamada Büyükşehir Belediyesi kesin hesap cetveli oy çokluğu ile meclisten geçti.  Dilovası’nda SP’den seçilen Büyükşehir Belediye meclis üyesi Zeki Karataş’ın vefatının ardından yerine Mehmet Emin Aktaş geldi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız