Güncel

Büyükşehir, yaz aylarının kabusu sivrisineklerle mücadele ediyor

Feyza Bilge SERTEL Yaz aylarının kabusu olan sivrisinekler ortaya çıkmaya başladı. Büyükşehir Belediyesinin ekipmanları ve personelleri vatandaşların rahat edebilmesi için sivrisine mücadelesine başladı. Sivrisineklerle topyekün mü

9 Haziran 2020 Saat: 15:05
Büyükşehir, yaz aylarının kabusu sivrisineklerle mücadele ediyor
Büyükşehir, yaz aylarının kabusu sivrisineklerle mücadele ediyor

Feyza Bilge SERTEL

Yaz aylarının kabusu olan sivrisinekler ortaya çıkmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin ekipmanları ve personelleri vatandaşların rahat edebilmesi için sivrisine mücadelesine başladı. Sivrisineklerle topyekün mücadeleye devam ettiklerini ifade eden Büyükakın bu konuda ekip ve ekipman sayısını iki katına çıkardıklarını belirtti. 42 Evler Sanayi Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Büyükakın, Gambusya (sivrisinek balığı) balığının sivrisineklerle mücadelede önemli olduğunu belirtti. 

 

İL VE İLÇE BAŞKANIDA EŞLİK ETTİ

Başkan Büyükakın devam eden çalışmaların tüm ilçelerde yağışların da gelmesiyle beraber artırıldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a programda AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Başkanı Ebubekir Ardıç, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Fevzi Karabıyık, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Sadık Uysal eşlik etti.

BÖLGELER İLAÇLANIYOR

Başkan Büyükakın, “Bilimsel çalışmalar yoluyla bulunan bulgular inanılmaz şeyler gösteriyor bize. Bir bardak suyun içinde bir sivrisinek 220 tane yumurta bırakabiliyor. Bir sivrisineği bile kaçırdığınızda aslında milyonlarca sivrisineğin üremesine sebep oluyorsunuz. Bizler üreme alanında mücadeleye başlıyoruz. Su birikintilerinin olduğu alanlarda, rögar kapaklarında ve her yerde arkadaşlarımız çalışıyor. Bu alanlarda tespitler yapılarak o bölgeler ilaçlanıyor. Sivrisinek birkaç gün önceden yağmuru algılayabiliyor. Su veya sulak yüzeyleri değil kuru yerleri de ilaçlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

VATANDAŞLARLA BERABER ÇÖZEBİLİRİZ

Sivrisineklerin bir pet şişenin kapağında bile kendilerine üreme alanı bulabildiğibi ifade eden Başkan Büyükakın, “Tüm vatandaşlarımızdan açıkta su bırakmamalarını rica ediyoruz. Bu mücadele topyekün bir mücadele. Mücadelemizi bu sene daha başarılı hale getirmek için ekiplerimizi yeniledik. Eskiden ihale yoluyla hizmet alımı yapardık. O arkadaşlarımızın tamamını taşeron kadrodan büyükşehir belediyesinin kadrosuna geçirdik. Ekip sayımızı ve ekipmanlarımızı iki katına çıkardık. Sivrisineklerin larva döneminden sonraki uçkun dönemine kadar her noktada ekipmanlarımızla sahadayız. Araçlarımız son teknolojide. Amfibik araçlarımızı uygulamalarda kullanıyoruz. Hem karada hem su yüzeylerinde mücadele edebiliyor” dedi.

 

SULARI GÜNLÜK DEĞİŞTİRİN

Sözlerine,, “Yağmurların gelmesiyle birlikte sivrisineklerin popülasyonunda artış riski var'' şeklinde devam eden Büyükakın, ''Gambusya balıkları mücadelemizde bize büyük katkı sağlıyor. Her bir 80 tane sivrisineği yiyebiliyor. Ayrıca vatandaşlarımızdan bu konuda yardım bekliyoruz. Sokak hayvanları için evlerinin önüne su bırakan vatandaşlara da seslenen Büyükakın, “Sıcaklığın düşük olduğu alanlara bırakmak yerine biraz daha korunaklı ve sivrisineklerin ulaşamayacağı alanlara bırakmakta fayda var. Çok yaygın ve kontrolsüz bir şekilde bunu yaparsak sonuçları da kötü olur. Veteriner Şube Müdürlüğümüz ile irtibata geçip hayvanlar için su bırakılırlarsa daha iyi olacaktır. Bu suların 3 günde bir tazelenmesiyle bahsedilen sorun ortadan kalkacaktır” konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız