ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Çakar Güney'e yüklendi!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’in 'İzmit Belediyesi’nde basının konuşma hakkı yok' sözlerine cevap veren CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, "İktidar partisinin hiçbir yöneticisi bizlere basın özgürlüğü

21 Ocak 2021 Saat: 17:34
Çakar Güneye yüklendi!
Çakar Güney'e yüklendi!

Çakar'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "AKP'nin İzmit İlçe Başkanı Sayın Ali Güney'in bugün yapmış olduğu açıklamanın içeriğini büyük bir şaşkınlıkla okudum. Keşke ülkemizde basının ve basın emekçilerinin haklarını savunan, sadece yandaş basına değil tüm basın mensuplarına aynı mesafede ve şartlarda imkanlar sunan bir iktidarın ilçe başkanı olarak ve gerçekten söylediklerine inanarak bu açıklamayı yapabilseydi. Ancak biliyoruz ki ülkemizde basın özgürlüğü açısından çok acı bir durumdayız. Sayın başkan, diyorsunuz ya güç sizde olsa kimseye soru sordurtmazsınız diye. Acaba şundan bahsediyor olabilir misiniz? Hani sayın cumhurbaşkanına bir soru soran muhabire sayın cumhurbaşkanı soruyu beğenmeyerek sert bir tepki gösterip de önce siz gazete olmayı öğrenin demişti. Basına gazetecilik dersi vermek basın özgürlüğünün neresindedir Ali Başkan anlat da bilelim ! Veya ülkedeki tutuklu durumda bulunan basın emekçilerinin sayısına bakalım isterseniz, dünyada ikinci sıradayız bu kategoride, çok özgürüz değil mi? Herhangi bir gazeteyi hedef göstermek, bunu satın almayın, okumayın demek de basın özgürlüğünün kurallarından biri değil mi sizin için? Sevsinler sizin özgürlük anlayışınızı.

"KOMİK OLMAYIN"

Daha 3 gün önce Başiskele'de AKP'li belediyenin yaptığı tanıtım programında yerel basına karşı uygulanan muameleden haberiniz var mı sayın başkan? Bu konuda samimi şekilde kendi arkadaşlarınızı da eleştirecek yüreğiniz var mı? Yoksa bu aralar çok alışık olduğunuz gibi bu konuda da çekimser mi kalmayı düşünüyorsunuz? İktidar partisinin hiçbir yöneticisi bizlere basın özgürlüğü hakkında ahkam kesecek durumda değildir. Bizler basın emekçilerinin haklarını her zaman her platformda savunmaya, basın emekçilerinin yanında direnmeye devam edeceğiz. Sizin için basın dün Fetö’nün ‘Zaman’ ve ‘Taraf’ gazeteleri, bugün havuzun yandaşın ‘Sabah’ı iken yarın ne olacağı belli olmayan bir döngüdür. Siz çıkarlarınız uğruna ülkenin en önemli bilgi kaynaklarını 'Basın' adı altında terör örgütlerinin yayın organlarında yalan haberler ile pazarlayan geçmişe sahip bir güruhsunuz! O yüzden komik olmayın samimi olun sayın başkan. Muhalefet yapmayı öğrenin, halkın gerçek sorununa gündemine ilginizi, yönünüzü çevirin. Bu da gol değil sayın başkan..."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız