ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Çalık’tan Şehir Hastanesi açıklaması

Zafer Partisi İl Başkanı Vedat Çalık, Kocaeli Şehir Hastanesi’nde çalışacak personelin özlük haklarının bakanlıkta görünmesine rağmen, maaş ve ödemelerinin inşaat firmasından karşılanacak olmasının endişe verici olduğunu ifade

16 Kasım 2021 Saat: 12:09
Çalık’tan Şehir Hastanesi açıklaması
Çalık’tan Şehir Hastanesi açıklaması

Zafer Partisi İl Başkanı Vedat Çalık, Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak projenin kopya olduğunu, bu hastanede çalışacak personelin maaş ve ödemelerini inşaat şirketinin karşılayacağını belirtip bu durumun çalışma ilkelerine aykırı olduğunu ifade etti. Çalık’ın konuya dair açıklaması şöyle: “Sağlık Bakanlığı  Yatırımlar Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Gama Holding ve Türkerler Holding iş ortaklığı ile 20 Mayıs 2015 tarihinde Kocaeli Şehir Hastaneleri’nin temeli atıldı. 5 bin davetlinin katıldığı temel atma töreninde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinlioğlu, Dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dönemin Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu törendeki en mutlu kişiler olarak hafızamızın unutulmayacaklar köşesinde yer aldı.  Hafızamızın unutulmayacaklar köşesine not ettik çünkü biz sağlığı para gözü ile bakan siyasetçi bozuntularını ne unutacak ne de affedeceğiz.

ŞÜPHELERİMİZ HAKLI ÇIKTI”

Kocaeli’de yapılan Şehir Hastaneleri projesi gerçekte İngiltere’den kopyalanarak ülkemize ve kentimize yapıştırılmış sağlık projesidir. İngiltere’nin vazgeçtiği ve finansal modeli ile uygulanabilir bulmadığı Şehir Hastanesi Projesi, Türkiye’ye fikir olarak gelirken düzenlemeler de yapılmıştır. Dünyada hastane başına ideal yatak veya hasta sayısı 200 ila 600 arası kabul edilirken, Kocaeli ve diğer şehir hastaneleri projesinde binler ile ifade edilen yatak sayıları ve siyasetçilerin hastane metrekare büyüklüğü, yatak sayısı büyüklüğü ile övündükleri projeler şeklinde Kocaeli halkına sunulmuştur. Bu kadar büyük sayıda yatak ve hasta kapasitesi ile hizmet vermenin bilimsel güçlükleri ortadayken finansal hesaplama ve garanti edilen hasta sayısına bakıldığında durum farklı boyutu olabileceği şüphelerimizi haklı çıkartmıştır.

”DEVLETE KİRALANACAKTIR”

Ne kadar büyük hasta kapasitesi ile yapılırsa devletimiz o kadar büyük dolmayan yatak ödemesi yapacaktır. Diğer taraftan yan hizmetler diye geçen husustur ki, hastanenin işletilmesi hastanenin ileri teknoloji ürünü cihazlarının kiralanması ve işletilmesi dahi bu yan hizmetler kapsamında Gama Holding ve Türkerler inşaat firmaları tarafından devlete kiralanacaktır.  Bu yan hizmetlerin içine laboratuvar, kafe, yemekhane, konaklama vb. yan hizmetleri de rahatlıkla yerleştireceklerdir. Devletin bu tip maliyetleri henüz hiçbir hesabın içinde bulunmamakta, devletin ek ne kadar ödeme yapacağının hesabı ve bütçesi bilinmemektedir. Uygulanan fiyat yönetiminin fahiş fiyat olup olmaması soruşturmaya tabi bir konu olmasına rağmen daha hastane projesi yapılırken kabul edilen birim hasta yatak maliyeti fiyatların tümü dünya ortalamasının zaten üzerindedir.

“İNSANCA YAŞAMA AYKIRI”

Sağlık Bakanlığı kadrolu personeli Kocaeli Şehir Hastanesi’nde çalışmaya başladığında özlük hakları bakanlıkta görünmesine rağmen maddi haklarını yani maaş ve ödemelerini inşaat firmasından karşılanacak olması endişe vericidir. Kısaca doktorlarımız, hemşirelerimiz, ve hizmetli personelin tümü inşaat firmasına kiralanmıştır. Doktorlarımıza ve hemşirelerimize git kendine birey olarak maaşın için inşaat şirketi ile anlaş denilmektedir.  Bu husus açıkça sosyal devlet ilkesine, insan haklarına ve doktorun Hipokrat yeminine ve dünya çalışma örgütünün insanca yaşama ve çalışma ilkelerine  aykırıdır. Dünyanın hiçbir devleti memuruna, bürokratına git özel sektör ile maaş pazarlığına gir demez. Bu yaklaşım devleti devlet yapan özellikler ile bağdaşmaz.

”YOLSUZLUĞUN BAŞ AKTÖRÜ”

Devlet memuriyeti ve hizmeti özellikle sağlık alanında satılık veya kiralık olamaz, uydurma ve anayasaya ve yasalara aykırı durum söz konusudur.  Konu çalışma ekonomisi uzmanları ve hukukçuların görüşüne ve eleştirilerine açık olup yorum yapılması ve hızla düzeltilmesi gerekir. Türk Milleti Anayasal hakkı olan sağlık hizmetinin inşaat şirketlerine rant kapısına dönüştürülmesinden rahatsızlık duymakta ve ayrıca sağlık doktor ve hemşirelerimizin inşaat şirketlerinin vicdanına terk edilmesinden dolayı kaygı taşımaktadır. Zafer Partisi İktidarında sağlık sektörü Türk Milletinin sağlık sorunları ile korkutularak cebinden parasının çalındığı sektör olmaktan çıkartılarak sağlık sektörüne gerekli neşteri vuracaktır. Dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık sektörü çalışanlarını bu kadar aşağılayan bir sağlık sistemine rastlamamaktadır. Şehir Hastaneleri başından sonuna rantın, peşkeşin ve yolsuzluğun baş aktörüdür. Görünmez bir el fahiş fiyatlı rant oluşturmuş ve kısıtlı kamu kaynaklarından fazladan en az 20 proje  artı 10 yan işlerde toplamda milyar dolarlar seviyesinde inşaat firmalarına fazladan aktaracak kaynak olduğu bu basit bilgiler ile görülmektedir.”
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız