Güncel

Çevre Koruma Daire Başkanı Önem, Şehir Tv'ye konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mesut Önem, Kocaeli Şehir Tv’de Birol Öztürk ve Konukları’nın bu haftaki konuğu oldu. Önem, “Marmara denizi 5-6 yıl içerisinde eski haline dönecektir” şeklinde k

12 Haziran 2021 Saat: 14:42
Çevre Koruma Daire Başkanı Önem, Şehir Tvye konuştu
Çevre Koruma Daire Başkanı Önem, Şehir Tv'ye konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mesut Önem, Kocaeli Şehir Tv’de yayımlanan Birol Öztürk ve Konukları’nın bu haftaki konuğu oldu. Başkan Önem, Marmara Denizi’nde devam eden musilaj ile mücadeleye de değinerek, Bakanlığımız 8 Haziran itibariyle Marmara denizinde kıyısı bulunan tüm yerel yönetimlerin iş birliği ile herkes elini masanın üzerine koyduğu bir eylem plan yaptı. Herkeste elinden geldiğince çaba sarf ediyor.

“5-6 YIL İÇERİSİNDE ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEKTİR”

Bu eylem planı çerçevesinde illerde koordinasyon kurulları kuruldu. Hep beraber topyekün bir temizleme çalışması yürütülüyor. Fakat müsilaj temizleyerek değil de alınacak önlemler ile yok olacak bir şey. Eğer bir Marmara denizine giren azotun %40’ını azaltabilirsek 5-6 yıl içerisinde eski günlerimize döneriz. 5-6 yıl derken yanlış anlama olmasın. Marmara denizi öldü diye bir şey olduğunu hiç düşünmüyorum. Deniz ekosistemi çok güçlü bir ekosistemidir. Sonuç itibariyle kendini bir şekilde ayağa kaldıracaktır.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız