Güncel

CHP’den TRT hakkında suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından 81 ilde TRT'nin CHP’ye ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ayrımcı, hukuksuz yayın politikasına karşı tüm örgütler suç duyurusunda bulundu

12 Temmuz 2023 Saat: 16:44
CHP’den TRT hakkında suç duyurusu
CHP’den TRT hakkında suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İl Başkanı Bülent Sarı, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’na (TRT) suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kocaeli Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına İl Başkanı Sarı’ya destek amaçlı partilileri de eşlik etti.

‘HESABINI VERMEK ZORUNDADIR’

Sarı konuşmasında, “Zahid Sobacı göreve başladığından beri yanlı yayın yapmaktadır. Özellikle seçim zamanı TRT devlet televizyonu olarak değil Ak Parti’nin propaganda makinesi olarak hizmet vermiştir.  Bunun hesabını vermek zorundadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hain darbe girişiminin ardından sadece 1 kez yayına davet edilmiştir.” şeklinde konuştu.

‘SADECE OLUMSUZ HABERLERE YER VERİYORLAR’

TRT’nin muhalefetin sadece olumsuz haberlerine yer verdiğini söyleyen Sarı, “Genel başkanımızın TBMM Grup Toplantıları da 10 dakika, 9 dakika olarak yayınlanmıştır. Bütçe konuşması 1,5 saat sürmüşken onu da 6 dakika yayınlamışlardır. Bütün bunlar görevi kötüye kullanmaktır.” dedi.

‘SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİK’

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’yı savcılığa şikayet ettiklerini ifade eden Sarı, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçim döneminde hiçbir reklamı verilmemiştir, verilenler de gündüz kuşağı programları arasında çok kısa bir şekilde verilmiştir. Görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürü Zahit Sobacı’yı görevini kötüye kullanmaktan bugün savcılığa şikayet ettik. Kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız