Güncel

CHP, Derince Belediyesini mahkemeye verdi

Derince Belediyesini usulsüz iddiasıyla mahkemeye veren CHP Derince İlçe Başkanlığı, adliye önünde basın açıklaması yaptı

25 Mayıs 2023 Saat: 12:49
CHP, Derince Belediyesini mahkemeye verdi
CHP, Derince Belediyesini mahkemeye verdi

Derince Belediyesini usulsüz iddiasıyla mahkemeye veren CHP Derince İlçe Başkanlığı, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Nuri Paşa, Derince Belediye Meclis Üyesi Erhan Akpınar, İl eski yöneticisi Sabriye Şahin, İl Kadın eski Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kollari eski Başkanı Emre Andız ve partililer katıldı. Açıklamayı Derince Belediye Meclis Üyesi Erhan Akpınar okudu. 

'TESPİT EDİP SORDUK'

Suç duyurusu öncesi Adliye binası önünde basın açıklaması yapan CHP Derince Belediye Meclis üyesi Erhan Akpınar, “Tarım arazilerini imara açan, belediyeye ait olan teknik alt yapı alanlarını sanayi arsası alıp müteahhitte peşkeş çeken Derince Belediyesinin usulsüzlüklerini daha önce mahkemeye taşımıştık. Son olarak halı sahaları, kafeteryaları, belediyenin personeli tarafından işlettirilip ama buradan kazanılan hiçbir kuruşu bile belediyenin kasasına sokmadan başka bir yerlere harcayan bu paraların nerelere gittiği belli olmayan, son denetim raporunda bunları tespit edip sorduk. Bize 1 ay içerisinde yazılı olarak bilgi vereceğini söylemişti ama bugüne kadar bize herhangi bir bilgi gelmedi" dedi.

'HESAP SORACAĞIZ'

Açıklamalarını sürdüren Akpınar, "Son meclis toplantısında da sorduğumuzda bunları başka yere yönlendirdiğini söyledi. Bunların tespit edilmesi bunları yapanlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için de suç duyurusunda bulunduk. Bu memleket sahipsiz değil, adaletin olduğunu biliyoruz bütün bu haksızlık yapanlardan da hesap soracağız. Bizim bütün vatandaşlarımızı Pazar günü sandığa çağırıyoruz bu hukuksuzluklara son vermek için” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından CHP’liler kalabalık bir grupla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız