Güncel

CHP’li gençlerden Kınık’a tepki: Deprem çadırlarını satan Kızılay

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından yıkılan kentlerde hala barınma sorunu yaşanırken Kızılay'ın, deprem bölgesine yardım götüren Ahbap Derneği'ne çadır sattığının öğrenilmesi büyük tepkiye neden oldu

28 Şubat 2023 Saat: 13:53
CHP’li gençlerden Kınık’a tepki: Deprem çadırlarını satan Kızılay
CHP’li gençlerden Kınık’a tepki: Deprem çadırlarını satan Kızılay

CHP  İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Akbulut, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağırdı. Akbulut yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Depremzedelere çadır göndermek yerine elinde bulunan çadırları Ahbap'a satan Kızılay'ın başkanı Kerem Kınık'ı istifaya davet ediyoruz. Binali Yıldırım ve ailesi tarafından yönetilen Kızılay'a yapılan bağışların vergiden düşüldüğü  Türkiye Tek Yürek Bağış Kampanyası’nda milyarlarca lira bağış toplayan Kızılay Yardım Kuruluşu’nun; depremzedeler çadır bulamazken, elinde bulunan çadırları Ahbap'a satarak deprem bölgesine göndermesi şeklinde ortaya çıkan bu fırsatçılık asla kabul edilemez.

'KIZILAY ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞTİR'

Halkın bağışlarıyla destek olduğu ve kumbalaralarımızda biriktirdiğimiz harçlıklarla dahi sahip çıkmaya çalıştığımız, bir zamanların yardım sever Kızılay’ı; maalesef ki ülkemizdeki diğer kurumlar gibi çürümeye terk edilmiştir. Maalesef deprem yaralarını saran Kızılay'dan deprem çadırlarını satan Kızılay'a dönüşen bu gönüllü yardım kuruluşu, böyle acı bir dönemde dayanışma ve yardımlaşmayı ticarileştirmiştir. AK Parti aklının ve saray zihniyetinin ülkemizi getirdiği durumu açıkça gösteren Kızılay Başkanı’nın derhal istifa etmesini ve aile şirketine dönüşen Kızılay'ın liyakat sahibi insanlara teslim edilmesini temenni ediyoruz. Saygılarımızla…."



YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız