Güncel

CHP'den 2 maddeye şerh: Vatandaşın yanındayız!

Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisinin ikinci oturumunda CHP Grubu Gebze Belediyesi'ne ek ödenek ve KDV artışı yapılmasıyla ilgili maddelere şerh koydu

18 Temmuz 2023 Saat: 19:26
CHPden 2 maddeye şerh: Vatandaşın yanındayız!
CHP'den 2 maddeye şerh: Vatandaşın yanındayız!

Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Temmuz ayı ikinci oturumu Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş’ın başkanlık yaptığı mecliste 17 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Mecliste  CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, ikinci ve üçüncü gündem maddesine şerh koyduklarını açıkladı.

Gebze Belediyesine ek ödenek oluşturulması da mecliste görüşülen maddeler arasındaydı. Oy çokluğu ile meclisten geçen ilgili maddeye CHP Grubu, şerh koydu. Şerh koyma gerekçesini açıklayan CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “İlçesinden de oy çokluğu ile geldi. Bütçe yapılandırılmasına arsa satışları ön planda olduğu için şerh koyduk” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞTAN YANAYIZ’

Plan ve bütçe komisyonunun gelir tarifesi değişikliği ile ilgili talebi de mecliste görüşüldü. Talep doğrultusunda Resmi Gazete’de yayımlanan KDV artışının gelir tarifelerine yansıması konuşuldu. KDV zammının belediyenin tüm hizmetlerine yansıması dolayısıyla CHP grubu bu maddeye şerh koydu. İlgili maddeye neden şerh koyduklarını açıklayan CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Merkezi hükümetin kararı çerçevesinde vatandaşımızdan yana olduğumuz için muhalefet şerhi koyduk” diye konuştu.

YASA GEREĞİ’

CHP’nin şerh koyduğu vergi artışı ile ilgili meclise ve kamuoyuna bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, “Büyükşehir Belediyesinin gelir tarifesi hep KDV dahil olarak gelir. Merkezi hükümetin bir KDV güncellemesi oldu. KDV’yi uygulamamız gerekiyor. Bu yasa gereği bir işlem” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız