koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

"ÇOK ÖNCE TESPİT EDİLMELİYDİ"

AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Mimar Güzin Taştekin, Türkiye’nin konuştuğu Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’nde su gideri için üç kolonunda delik açılan binayı inceledi

26 Haziran 2020 Saat: 13:01
ÇOK ÖNCE TESPİT EDİLMELİYDİ
"ÇOK ÖNCE TESPİT EDİLMELİYDİ"

İzmit Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Sokak No:32 adresinde, Kocaeli Adliyesi’nin tam karşısındaki 5 katlı binanın zemin katında yapılan hafriyat çalışması sırasında 3 kolonunda müteahhit firma tarafından büyük delikler açıldı. İnşaat Mühendisleri Odası’nı bile hayrete düşüren işlemle ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Söz konusu çalışmanın şubat ayından bu yana devam ettiğini ve izinsiz yapılan bu çalışmanın durdurulması için belediyeye ihtar çekildiğini hatırlatan Taştekin şunları söyledi:

"ÇOK ÖNCE TESPİT EDİLMELİYDİ"

“İzmit, 17 Ağustos Deprem felaketini en ağır şekilde yaşadı. İnsanlar aylarca evlerine giremedi. Bu acıyı yaşamış ve görmüş birinin, bugün burada yapılan işleme duyarsız kalamaması gerekirdi. Bu bina İzmit Belediyesi'ne sadece 1 km uzaklıkta. Kaldı ki, hak sahipleri bu inşaat uygunsuz diye aylar önce dilekçe de vermiş. İnsan hayatını hiçe saymadan, bir an önce burada gereği yapılmalı. Burada yaşayan insanların can ve mal güvenliği hiçe sayılmamalı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Hanım da bir avukat. Bu bina Kocaeli Adliyesi’nin tam karşısında. Bu sorun çok önce tespit edilmeliydi. En azından hak sahibinin başvurusu dikkate alınarak bir görevli burada inceleme yapmalıydı. Şimdi daha fazla zaman kaybetmeden gereği yerine getirilmeli. İnşaat Mühendisleri Odası bile bu işin yanlış olduğunu söylüyor. İzmit Belediye yönetiminden daha duyarlı olmasını bekliyoruz”.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız