Güncel

Demir çelik fabrikası ve İGSAŞ tanklarına onay

Yıldızlar Yatırım Holding’in Kartepe’de sıcak haddeleme yapan demir çelik fabrikası kurma ve İGSAŞ’ın gübre tesisi kapasite artışı ile liman büyütme talepleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay

16 Mayıs 2023 Saat: 14:03
Demir çelik fabrikası ve İGSAŞ tanklarına onay
Demir çelik fabrikası ve İGSAŞ tanklarına onay

Kocaeli’de ÇED başvuruları büyük tartışmalara neden olan Yıldızlar Yatırım Holding'in Yıldız Demir Çelik Fabrikası ve İGSAŞ liman büyütme ve kapasite artış talepleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Yıldız Demir Çelik Fabrikası,  Kartepe Uzunbey’de yılda 4 milyon ton sıvı çelik, 3,5 milyon ton sıcak haddeleme yapacak. İGSAŞ ise deniz dolgusu ile limanını büyütecek ve 250 bin metreküp kapasiteli kimyasal depolama tankları inşa edecek.

SICAK HADDELEME OLACAK

Yıldızlar Yatırım Holding tarafından Kartepe Uzunbey bölgesinde yapılmak istenen ve uzun yıllardır gündemde yer alan demir çelik fabrikası onaylandı. Geçtiğimiz yıl ÇED toplantısı halkın yoğun tepkisi üzerine yapılmayan fabrika için ocak ayında İDK toplantısı yapıldı ve 12 Mayıs’ta fabrikayla ilgili kesin karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fabrikanın ÇED raporunu onayladı. Alınan onay ile holding bölgede 240 bin 635 metrekare alana yılda 4 milyon ton sıvı çelik, 3,5 milyon ton sıcak haddeleme fabrikası yapacak.

İGSAŞ’IN TANKLARI DA ONAYLANDI

Körfez’de üretim yapan İGSAŞ tarafından geçtiğimiz yıl talep edilen ve ÇED toplantısı olaylı geçen gübre tesisi kapasite artışı ve liman revizyonu projesi de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. 4 milyar 989 milyon 600 bin liralık yatırım yapacak İGSAŞ, üretim alanında yapılacak kapasite artışı dışında izinlendirilmiş dolgu alanına ilave olarak 9 bin 750 metrekare yeni dolgu yapacak. İzinlendirilmiş 30 metre iskele 50 metreye uzatılacak. Mevcutta 243 metre olan rıhtım revize edilerek 482 metreye çıkartılacak. Bu ilavelerin yanı sıra İGSAŞ 263 milyon 534 bin 652 metrekare alanda da dip temizliği yapacak. Proje kapsamında 11 adet 72 bin metreküp hacme sahip depolama tankı ilavesi yapılacak. Toplamda 11 bin 659 metrekare taban alanı ve 250 bin metreküp kapasiteli kimyasal ürün depolama alanı ilavesi yapılacak.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız