koto 30
ali yıldırım sezer
sol3
koto bayram 1
ORHAN BOZKURT 2
sağ3

Güncel

DEMOKRATİK HAKLAR, ANTİ DEMOKRATİK ŞEKİLDE ENGELLEMEK SUÇTUR

Demokratik haklar, anti demokratik şekilde engellemek suçtur. S.S. Başiskele Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, bu hakkı engellediği için hakkında suç duyursu yapıldı

23 Mayıs 2024 Saat: 16:51
DEMOKRATİK HAKLAR, ANTİ DEMOKRATİK ŞEKİLDE ENGELLEMEK SUÇTUR
DEMOKRATİK HAKLAR, ANTİ DEMOKRATİK ŞEKİLDE ENGELLEMEK SUÇTUR

Devletimiz vatandaşına demokratik haklar tanımıştır. Bunlardan bir tanesi de demokratik seçim ortamında, seçime girecek adayların eşit rekabet şartlarında yarışmasını, azınlığın, yönetimde olanlara karşı eşit ortamda kendini ifade edebilmesini sağlamaktır. Seçim zamanı telefonumuza, vekillerin, başkan adaylarını mesajları gelir. Seçime girenlerin bu iletişim bilgilerine ulaşması, K.V.K. kapsamı dışında tutulmuştur. Aynı demokratik hak kooperatiflerde seçimlere girecek adaylara da verilemiştir.
1163 sayılı kooperatifler kanunun, 24.Maddesinin; “ kişisel veriler sadece ortakların kooperatif iş ve işlemlerinden haberdar olmaları ve kooperatif organlarında görev almak isteyen adayların kooperatif ortaklarına ulaşabilmeleri amaçlarıyla kullanılabilir” ifadesi ile bu hakkı üyelere vermekle birlikte, S.S. Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifinin, Haziran 2024 tarihinde yapılacak seçimlerine, aday liste ile katılacak olan Behlül Metin; ” şu an görevde olan yönetim kurulu, üyelere verilmiş demokratik kanuni hak olmasına rağmen, K.V.K. bahane edilerek ortak listesi, seçime rakip liste ile seçime girecek bize verilmeyip, kanuni demokratik haklarımız engelleniyor” diyerek Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına, şu anda görevde bulunan, S.S. Başiskele Küçük Sanayi Sitesinin yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Behlül Metin; “Bu bilgilerin bize verilmesi için kooperatiften dilekçe ile talepte bulunduk. K.V.K. kapsamında olmamasına rağmen, rakibimiz olan şu anki yönetim kurulu, bizim üyelere ulaşıp, programımızı iletişim kanarlından ulaştırmamıza engel olmak için, suç teşkil edecek şekilde, bu bilgileri bize vermeyi ret etti.

Bizde durumu kooperatifimizin bağlı olduğu, Kocaeli valiliği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğünden talep ettik. Bize verilen cevapta önce, bu bilgilerin kooperatiften alınması gerektiği, alınamadığı takdirde il müdürlüğünden temin edilebileceği söylendi. Biz kooperatifimizden bu bilgileri alamayınca, tekrar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğünden talep ettik. Onlar da, bu bilgileri bize veremeyeceklerini, bunun kooperatifimizden alınması gerektiğini söylediler.

Kanuni hakkımız olan bu bilgileri kooperatifimiz biz ortaklara vermiyor, Çevre il müdürlüğüne, bunun ile ilgili suç duyurusu yapılaması gerektiği söylenince, yetkililer, “buna biz karışamayız, siz suç duyurusunda bulunabilirsiniz” dediler.

Seçimlerde ortaklarımıza ulaşmak için, bu bilgilere ulaşmamız gerekli. Şu anki yönetim elinde ortakların iletişi bilgileri olduğu için, kendi yaptıklarını anlatıyor. Haziran 2024 genel kurulundan sonra, biz iş başına gelince, yapacaklarımız, programımızı ortaklarımıza anlatamıyoruz. Azınlığın haklarının korunması ve kendini ifade etmek konusunda, devletimiz kanunlar ile çok güzel imkanlar tanımış. Bu demokratik hakkımız, antidemokratik şekilde engellenince, eşit şartlarda seçime giremiyoruz. Devletin çıkarttığı demokratik hakları içeren kanun ve yönetmeliklerin, keyfi olarak bahaneler ile engellenmesi suçtur. Bizde bu konuda hakkımız aramak için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız