ali yıldırım sezer
sol
sağ2
sağ3

Güncel

Depremzede yaşlı çift eve yerleştirildi

Asrın felaketine Kahramanmaraş'ta yakalanan Hatice ve Veysel Demirtaş çifti, depremin ardından Kocaeli'ye geldi.

22 Şubat 2023 Saat: 14:56
Depremzede yaşlı çift eve yerleştirildi
Depremzede yaşlı çift eve yerleştirildi

Yaşlı çifti rahat ettirebilmek için ellerinden geleni yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ve hayırseverler, tüm masrafların karşılandığı bir daire kiraladı. Yaşlı çift, hastaneden taburcu olduktan sonra yeni evlerine yerleşti

Kahramanmaraş'ta ikamet eden Hatice ve Veysel Demirtaş çifti depreme yakalandı. Deprem esnasında kaçmaya çalışan Veysel Demirtaş’ın üstüne duvar düştü. Kısa sürede kurtarılan yaşlı çift, hastanede tedavi altına alındı. Hastanede tedavi gören Demirtaş çifti, 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından ise Kocaeli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Veysel Demirtaş'ın kaburgasındaki kırık Kocaeli Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi.
Demirtaş çiftinin kente geldiğini duyan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ise duyarsız kalmadı. Gazeteciler Cemiyeti tarafından Demirtaş çifti için Derince'e daire ayarlandı. Hayırsever vatandaşlar tarafından evin ve çiftin tüm ihtiyaçları karşılandı. Veysel Demirtaş'ın hastaneden taburcu olmasının ardından çift, Derince'deki yeni evlerine yerleşti.

"DEPREMİN ACISINDAN DAHA ZORDU"

Depremden sonra başından geçenleri anlatan Veysel Demirtaş, "Depremi anlatmak esasında çok zor. İkinci depremde beni özel hastaneye götürmüşler. Beni orada tedavi altına aldılar. Orada da deprem geldi, birincisinden daha fazla etkisi oldu. Hemen hepimizi yataklarla beraber dışarıya, hastanenin geniş alanına çıkardılar. Hastanenin kapıları parçalandı. Sonra eşimi arayıp buldular o bölgede. AFAD geldi ve eşimle beraber beni havaalanına getirdiler, İstanbul uçağına bindirip gönderdiler. Ben de burada 15 yıl önceden tanıştığım Serhan Bey’i aradım. Hatta o da beni gece aradı, ‘Veysel amca sende bir şey var mı?’ dedi. Beni hastaneye getirdi ve baktırdı. Kalacağımız evi tespit etti. Kocaeli halkına olsun, devlet görevlilerine olsun, hepsine gerçekten minnettarım. Bize gösterilen şefkat, depremin acısından daha zordu. Bizimle çok ilgilendi Kocaeli halkı, hepsine saygım sonsuz. Duyan, eden bütün yetkililer geldi sağ olsunlar. Çok duygulandık" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız