Güncel

Derince Safiport’a onay çıktı

Safiport Liman İşletmesi’nin Derince Limanı'na yapacağı 81 ilave tankı kapsayan 441 milyonluk dev projesi için ÇED olumlu raporu verildi.

6 Temmuz 2023 Saat: 10:05
Derince Safiport’a onay çıktı
Derince Safiport’a onay çıktı

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi, Derince’de 441 milyonluk bir yatırımla kapasite artışına gitmek için hazırlıklara başlamıştı. Derince Limanı'nı 49 yıllığına kiralayan ve işletme hakkı 2064 yılında sona erecek olan Safiport, hem kimyasal tank hem liman alanı hem de dip tarama projesi için ÇED başvurusunda bulunmuştu.

15 BİN METREKARELİK RIHTIM

Hazırlanan projeye göre, limanda mevcut rıhtım yıkılarak 15 bin 389 metrekarelik yeni bir rıhtım alanı yapılacak. Bununla birlikte denizde 890 bin 850 metreküplük dip tarama faaliyeti yapılacak. Limanda 10 adet 86 bin 570 metreküp hacme sahip granüler depolama tankı, 81 adet 133 bin 900 metreküp hacme sahip kimyasal depolama tankı ilavesi yapılacak.

ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

Proje ile ilgili geçtiğimiz yıl nisan ayında yapılan toplantıda vatandaşlar büyük tepki göstermişti. Safiport, limanda çalışan işçileri toplantıya getirerek vatandaşlarla işçileri karşı karşıya getirmeye bile çalışmıştı. Vatandaşın tepkilerine rağmen proje ile ilgili “ÇED olumlu” kararı verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız