Siyaset

Derince'de Yeni Dönem: Sertif Gökçe Mazbatasını Aldı

Derince Belediye Başkanı seçilen Sertif Gökçe, Kocaeli Adliyesi'nden mazbatasını alarak görevine resmen başladı.

4 Nisan 2024 Saat: 18:03
Derincede Yeni Dönem: Sertif Gökçe Mazbatasını Aldı
Derince'de Yeni Dönem: Sertif Gökçe Mazbatasını Aldı

31 Mart Yerel Seçimlerin ardından Derince'de 30 yıllık iktidar değişimi gerçekleşti. En yüksek oy oranını alan Sertif Gökçe, mazbatasını alarak resmen Derince Belediye Başkanı oldu. Kocaeli Adliyesi önünde konuşan Gökçe, "30 yıl sonra Derince'ye sosyal demokrasiyi getireceğiz" dedi.

MAZBATA TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Derince halkının oyunu alarak belediye başkanı seçilen Sertif Gökçe, bugün Kocaeli Adliyesi'nde mazbatasını aldı. Törene CHP Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler, Harun Özgür Yıldızlı ve Muhip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin, CHP Derince İlçe Başkanı Çağatay Yamen ve çok sayıda partili katıldı.

GÖKÇE: "SOSYAL DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ"

Seçim Kurulundan mazbatasını alan Gökçe: "Bugün buruk bir sevinç içerisindeyim. Yıllarca 'hak hukuk adalet' diye burada bağırdık. Bugün bir belediye başkanı olarak seslenmekten büyük bir mutluluk duyuyorum" diyen Gökçe, sözlerine şöyle devam etti: "30 yıl sonra Derince'ye sosyal demokrasiyi getireceğiz. Artık Derince en kötü yönetilen bir belediye değil, en hızla gelişen belediye olacak. 2 yıl içerisinde Derince'den İzmit'e göç olmayacak, İzmit'ten Derince'ye göç olacak. Hepiniz eğlenmek için Derince ve Derince sahillerini tercih edeceksiniz." Şeklinde konuştu.

ÇALIK: “KARAMÜRSEL’E DAVETLİSİNİZ”

Mazbata töreninde konuşma yapan bir diğer isim ise çiçeği burnunda Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık oldu. Yeni başkan Çalık; Öncelikle Sertif Başkanı tebrik ederiz. Bugün burada bulunan partililerimizle birlikte tarihi bir ana şahit oluyoruz. Bizimle beraber canla başla çalışan herkese teşekkürlerimizi borç biliriz. Buradan duyurmak isterim, yarın Karamürsel’de yapılacak olan mazbata teslim törenimize hepiniz davetlisiniz.” ifadelerini kullandı.

SARI: "5 YIL SONRA KOCAELİ KIPKIRMIZI OLACAK"

CHP İl Başkanı Bülent Sarı da törende yaptığı konuşmada, "30 yıldır bu anı bekledik. Bize verilen oyların kıymetini biliyoruz. Verilen oyların hakkını vereceğiz. Bir dahaki dönem Kocaeli kıpkırmızı olacak. Körfez'de de oylarınıza sahip çıkacağız. İnşallah 4 belediyeye kavuşacağız" dedi.

HABER: FUNDA KOLUTEK

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız